Συμμετοχή Δήμου Αγ. Παρασκευής στην Ημερίδα με θέμα: «Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης: Βιωσιμότητα, Λειτουργία και Αναβάθμιση»

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Π.Π, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, συμμετείχε, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, σε Ημερίδα με θέμα «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Βιωσιμότητα, Λειτουργία και Αναβάθμιση».

 

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου  που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης:

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν:

-Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας.

-Οι Δήμαρχοι: Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεύκης – Λυκόβρυσης και Παλλήνης –Γέρακα.

-Οι Αντιδήμαρχοι εκπρόσωποι των Δημάρχων: Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Κηφισιάς  και Μεταμόρφωσης.

-Εκπρόσωποι του Δήμου Βριλησσίων και Γαλατσίου.

-Το Προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, Πρόεδροι Συλλόγων-Φορέων της Αττικής, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος κόσμου.

Στην ημερίδα αναδείχθηκαν:

α. Η σοβαρή ανησυχία των κατοίκων της Βορειοανατολικής πλευράς του Πεντελικού για τη συνεχώς φθίνουσα πορεία και απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

β. Η σύσσωμη αυτοδιοικητική στήριξη της αναγκαιότητας διατήρησης, βελτίωσης και ανάπτυξης της λειτουργίας του.

γ. Η ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες  τις μορφές για την υλοποίηση του σκοπού της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα συμφώνησαν, καταρχάς, για άμεση έκδοση ψηφίσματος και δρομολόγηση αγωνιστικής διαδικασίας για την υλοποίηση του σκοπού της.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δεσμεύτηκε καταρχάς, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την ανάπτυξή του και άμεσα δεσμεύτηκε κατά τις εφημερίες να υπάρχει Παιδονευροχειρουργός για την απόλυτη αξιοποίηση της Μ.Ε.Θ (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας).

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Καθημερινότητας κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου ,  τόνισε τη συμπαράσταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Πεντέλης και του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Π.Π και την ακράδαντη πεποίθηση ότι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα Σχολείων ,Βρεφονηπιακών Σταθμών και Νοσοκομείων.  Επιπλέον, η Αντιδήμαρχος προτίμησε να δώσει το χρόνο της στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους εργαζομένων, γονείς και κατοίκους της περιοχής προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν την ανησυχία , τον προβληματισμό και τις απόψεις-προτάσεις τους.