Ανάπλαση της οδου Αγίου Ιωάννου χωρίς έμπνευση και οραμα

Στα τέλη Απριλίου η Δημοτική Αρχή ψήφισε την μελέτη ανάπλασης της οδού Αγ. Ιωάννου που η ίδια ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό έναντι 15.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να προκηρύξει (υποχρεωτικά αυτή τη φορά) ανοιχτό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου.
Αρνηθήκαμε ψήφο στην συγκεκριμένη ανάπλαση διότι :
1. Δεν έχει προβλέψει το κόστος του έργου, ούτε κατά προσέγγιση.
2. Χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο και όραμα οριστικοποιεί την διπλή κατεύθυνση στην οδό χωρίς κανένα μέτρο ελάφρυνσης της κυκλοφορίας :
α. Δεν ασχολείται καθόλου με την διαμπερή κυκλοφορία.
β. Δεν περιορίζει την χρήση του Ι.Χ. με τόνωση της συγκοινωνίας,
δημιουργία τοπικής γραμμής, χρήση του ποδήλατου, σύνδεση
με το σταθμό Μετρό της οδού Αγ. Παρασκευής κ.α.

3. Το πεζοδρόμιο δεξιά κατά την άνοδο της οδού, γίνεται σε πολλά σημεία μόνο ένα (1) μέτρο. Το γεγονός αυτό αδικεί κατάφωρα την πλευρά αυτή και δεν επιτρέπει όδευση τυφλών.
4. Δεν δημιουργεί νέες θέσεις στάθμευσης, στο ήδη κατασκευασμένο πεζοδρόμιο αριστερά κατά την άνοδο.
5. Δεν ασχολείται καθόλου με το τμήμα της οδού Αγ. Ιωάννου στην Κεντρική Πλατεία, όπου έχει αποφασίσει (και εκεί) διπλή κατεύθυνση πίσω από την Εκκλησία!
6. Δεν εφαρμόζει την ελεγχόμενη στάθμευση με δήλωση ότι θα το πράξει στο μέλλον.
7. Δεν ασχολείται καθόλου με δημιουργία πάργκινγκ σε κανένα σημείο.
8. Προβλέπει φύτευση καινούργιων δέντρων στα πεζοδρόμια.
Η Δημοτική Αρχή Ζορμπά δέσμια μιας διαχειριστικής λογικής, και χωρίς κανένα οραματικό στοιχείο για την πόλη έχει, επί 16 μήνες, ΄΄δώσει΄΄ ένα σωρό χρηματικές κλήσεις στους πολίτες, εγκατέστησε νέο περίπτερο που ΄΄κλείνει΄΄ το πεζοδρόμιο, ξαναβάζει τον ιγνιμβρίτη που κατήγγειλε ως καρκινογόνο και παράνομο και συνολικά κάνει ανάπλαση που δεν θα λύσει κανένα ουσιαστικό κυκλοφοριακό πρόβλημα πλην της ομοιομορφίας των δύο πεζοδρομίων.