Ερωτήσεις προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/5/2012 (video)

Τα θέματα των ερωτήσεων που απασχόλησαν το ξεκίνημα του ΔΣ και οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι σε γενικές γραμμές τα εξής:

  • Η πληρωμή των καθηγητών των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου που εκκρεμεί. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι η επιχείρηση είναι υπό εκκαθάριση και ότι σήμερα (9/5/12) περίμενε τον αρμόδιο να του φέρει τις καταστάσεις των χρημάτων που οφείλονται αλλά και αυτών που οφείλουν προς την επιχείρηση. Στη συνέχεια θα αρχίσει να πληρώνει πρώτα αυτούς που εργάζονται ακόμη στα εργαστήρια και μετά όσους έχουν αποχωρήσει, γιατί είναι θέμα δεοντολογίας όπως ανέφερε και για να “… μιλήσει για ευγνωμοσύνη και αχαριστία” όπως είπε.
  • Πυροπροστασία. Έχει γίνει από το Δήμο αναφορά στον εισαγγελέα κατά παντώς υπευθύνου, γιατί ακόμα δεν ήρθε έγκριση για πρόσληψη προσωπικού πυροπροστασίας του Υμηττού.
  • Καθαρίστριες του κτηρίου του Δημαρχείου. Οι τρείς καθαρίστριες που έχει λήξει η σύμβασή τους (προς ενημέρωση έχει μείνει μόνο μια για όλο το κτήριο), σήμερα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με έγγραφο του Δημάρχου που τις κρίνει απαραίτητες, ώστε να επανέλθουν στις θέσεις τους.
  • metro & Ο.Τ 118. Πρόταση του Δημάρχου το επόμενο ΔΣ να συζητήσει αυτά τα δύο θέματα  την επόμενη Τετάρτη με την παρουσία των δημοτών (ανοικτή συζήτηση πιθανόν στο αμφιθέατρο του 2ου γυμνασίου).
  • Αίτηση & χορήγηση εγγράφων από τον Δήμο. Ο κος Ζορμπάς απάντησε σε ερώτηση του κου Κουβόπουλου, ότι όποιος θέλει κάποια έγγραφα από το Δήμο θα πρέπει να κάνει αίτηση και ο ίδιος το συντομότερο δυνατό και άμεσα θα ανταποκρίνεται. Μάλιστα οι αιτήσεις των δημοτικών συμβούλων θα προοθούνται άμεσα στον Δήμαρχο.
  • Πληρωμή ΠΟΕ της φιλαρμονικής. Σε ερώτηση του κου Γκιζιώτη ότι υπάρχουν απλήρωτα ΠΟΕ (έπειτα από ενημέρωση του ιδίου από μέλος της), τελικά διαπιστώθηκε ότι στον Δήμο υπάρχει μόνο ένα τιμολόγιο (της 25ης Μαρτίου 2012) που είναι προς πληρωμή και 4-5 ακόμη που είναι στον ΠΑΟΔΑΠ και ετοιμάζονται, όπως συμφώνησε και ο κος  Τζανίνης (διευθ. της φιλαρμονικής).
  • Πρόσληψη προσωπικού στην αυτεπιστασία. Ο κος Τσιαμπάς ανέφερε ότι υπάρχουν δύο προγράμματα για πρόσληψη προσωπικού που προωθούνται.
  •  Συνέντευξη κου Γιαννακόπουλου στο zougla.gr. Ο κος Γιαννακόπουλος πήρε το λόγο και εξήγησε ότι η συνέντευξη που έδωσε είχε σαν σκοπό να δείξει με ποιό τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελημένα στρατόπεδα στους δήμους σαν πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα. Ότι δεν αναφέρθηκε στους απλήρωτους καθηγητές και στα προβλήματα που υπάρχουν γιατί είναι θέματα που μπορούν να συζητηθούν στο ΔΣ.