Διευκρινιστική δήλωση του Βασίλη Γιαννακόπουλου σχετικά με το video για το στρ. “Σπυρούδη”

Η πρόσφατη συνέντευξή μου στο zougla.gr που αφορούσε στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη και νυν πολιτιστικό πάρκο Σταύρος Κώτσης, προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων σχετικά με την αναφορά μου στα Εργαστήρια Τέχνης και θεωρώ χρέος μου να αποσαφηνίσω κάποια ζητήματα.
Η κλήση μου στην γνωστή ιστοσελίδα συνέβη καθώς η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου έγινε κατά την πρώτη μου δημαρχιακή θητεία. Η παρουσία μου στο zougla.gr αποσκοπούσε στο να δείξει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή τα στρατόπεδα στα μεγάλα αστικά κέντρα μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται προς όφελος των δημοτών είτε με πολιτιστικές είτε με αθλητικές χρήσεις και όχι για να δημιουργηθούν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσεις λαθρομεταναστών. Οι πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορούν με τις κατάλληλες συνθήκες και το όραμα μιας ικανής δημοτικής αρχής να μετατραπούν σε χώρους αναψυχής και διεξόδου για τους δημότες.
Με το πνεύμα αυτό αναφέρθηκα στα Εργαστήρια Τέχνης τα οποία συγκαταλέγονταν μέχρι πρότινος στα τρία καλύτερα όλης της Ελλάδας. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν είναι γνωστά αλλά δεν ήθελα να περάσω προς τα έξω μια εικόνα μιζέριας για την Αγία Παρασκευή και διάλυσης των Εργαστηρίων Τέχνης. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πόσο είχαμε συμπαρασταθεί όταν ήμασταν στη Διοίκηση του Δήμου αλλά και μετά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια να τα διασώσουμε από την παρακμή λόγω μιας μη διεκδικητικής και αδρανούς δημοτικής αρχής.
Βασίλης Γιαννακόπουλος
Επικεφαλής Μαζί για την Αγία Παρασκευή