Εγκαίνια του cine σχολείου – Θανάσης Βέγγος με την “Σιδηρά Κυρία”

cine σχολείο – Θανάσης Βέγγος

Έγιναν χθές το βράδυ (23/6/12, 10:30μμ) τα εγκαίνια του δημοτικού κινηματογράφου της Αγίας Παρασκευής “cine σχολείο-Θανάσης Βέγγος”.

Τα εγκαίνια έγιναν πριν αρχίσει η προβολή της ταινίας “Η Σιδηρά Κυρία” με την καταπληκτική Μέριλ Στρίπ.

Την τελετή συντόνισε το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρου, ο οποίος κάλεσε πρώτα τον πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού οργανισμού κ. Βασίλη Σάρκουλα. Ο κ. Σάρκουλας καλωσόρισε τους δημότες και τους παρότρυνε να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, αναφέρθηκε επίσης στην τιμή των εισιτηρίων που είναι μειωμένη σε σχέση με την περσινή. Στη συνέχεια ζήτησε από τον Δήμαρχο της Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά να πάρει το λόγο.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ομολόγησε ότι ήταν εκνευρισμένος με τις αντιδράσεις  που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες από τους συλλόγους σχετικά με τη λειτουργία του cine σχολείου. Τόνισε οτι ο κινηματογράφος λειτουργεί από το 1996 με ιδιώτες γιατί ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, πως κατάφεραν φέτος να μειώσουν το εισιτήριο για να είναι προσιτό σε πολλούς δημότες και δήλωσε ότι είναι υπέρ του δημόσιου σχολείου και παρά τις διαδώσεις, το συγκεκριμένο γυμνάσιο δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε ιδιωτικοποίηση επειδή λειτουργεί εκεί ο κινηματογράφος. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Ο λόγος δόθηκε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Γαβρά που είπε πως ο δημοτικός κινηματογράφος αποτελεί κατάκτηση για την πόλη και προσφέρει πολιτιστική γνώση (εξήγησε ότι δεν εκπροσωπεί την παράταξή του, αλλά μόνο τον ίδιο).

Κατόπιν ο  κ. Παπασπύρου παρουσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι πέραν των ανωτέρω ήταν οι εξής: οι αντιδήμαρχοι Δάβαρη Ε., Παπαδοπούλου Ε., Κωστόπουλος Τ., η πρόεδρος της ΠΑΙΣΔΑΠ Ε. Καψοκεφάλου, ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ Δ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Κωνσταντακόπουλος, Σ. Ησαϊας, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ Σ. Παπαμιχαήλ, ο γενικός γραμματέας Γ. Κωνσταντόπουλος, η νομική σύμβουλος κ. Κλαπαδάκη, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΙΣΔΑΠ Α. Σπυριδάκη,  από τους συλλόγους της πόλης οι κοι Ματσούκας (σύλλογο Κοντοπεύκου) και Μπεφάνης (σύλλογο Τσακού).

Την προβολή ήρθε να παρακολουθήσει και ο πρώην υφυπουργός κος Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Απόστολος Ανδρεουλάκος

 

πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Β. Σάρκουλας
Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς