Δημοτικό Συμβούλιο 27/6/12 – (και τα 4 video)

1o video

Αυτή τη φορά το Δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε χωρίς ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης και με πολλές απουσίες.

Η Αγίου Ιωάννου μονοπώλησε για μια ακόμα φορά τον χρόνο του συμβουλίου και ακούσαμε τα ίδια και τα ίδια. Πιστεύω πως αν κάποτε τελειώσει αυτό το “γεφύρι της Άρτας”, θα πρέπει να γίνει ένα 3ήμερο γλέντι με συμμετοχή όλης της πόλης.

Ακούσαμε τον κο Καζάκο να καταγγέλει ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σταματούν την εξέλιξη των έργων φέρνοντας εμπόδια και κάνοντας καταγγελίες.

Μια πρόταση που μετέφερε ο κος Γκιζιώτης μας τράβηξε την προσοχή: να γίνει πεζόδρομος η οδός Αγίου Ιωάννου και να υπάρχει ένα τραμ που να συνδέει την πάνω πλατεία με τον σταθμό του μετρό “Αγία Παρασκευή”.

./

 

Στο δεύτερο video συζητείται η Αγίου Ιωάννου («Τροποποίηση ανάπλασης και ανάδειξης ιστορικού κέντρου της πόλης») και στη συνέχεια το 3ο θέμα “Έγκριση οριστικής μελέτης (2ο στάδιο) Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ/ Εγκαταστάσεων Μελέτης για την ανέγερση του νέου Δημαρχιακού μεγάρου της Αγίας Παρασκευής”. Συμμετείχαν ο κος Θεοδωρίδης από την τεχνική υπηρεσία που έδωσε τις εξηγήσεις και ο κος Γιόκαρης ο οποίος προτάθηκε από τον κο Βλάχο (ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ) για να κάνει τις τεχνικές ερωτήσεις. Στο σημείο αυτό έγινε μια αναταραχή και υπήρξαν αντιρρήσεις επί της διαδικασίας για την συμμετοχή του κου Γιόκαρη.

 

3ο video

Συζητιούνται :  το 5ο  (10η Αναμόρφωση προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου. (εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παναγόπουλος)

και 7ο θέμα (Λήψη απόφασης για την εγκατάσταση δύο (2) υπόγειων σταθμών διανομής φυσικού αερίου στην Αγία Παρασκευή. (εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Τσιαμπάς)

Το 6ο θέμα αποσύρθηκε.

.

4ο video