Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία με την ΕΛΟΔΙ ενημερώνει για τον Διαβήτη (video)

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κος Βασίλης Ζορμπάς υπέγραψε σήμερα (28/6/12) σύμφωνο προσφοράς με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για την σημαντικότητα ελέγχου του Διαβήτη.

Ο Δήμαρχος με την ιδιότητά του ως γιατρός τόνισε την σημασία της γνώσης ορισμένων στοιχείων για τη σοβαρότητα του Διαβήτη και ιδίως όσον αφορά τις εγκύους και τα μικρά παιδιά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Δημήτρης Συκιώτης ( και συνδημότης μας) είπε ότι σκοπός είναι να γίνουν ενημερώσεις – ομιλίες σε διάφορους χώρους της πόλης όπως τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ, καταστήματα, κλπ γιατί ο Διαβήτης είναι μια πάθηση πολύ σοβαρή και πολλοί τον αντιλαμβάνονται όταν είναι ήδη πολύ αργά. Γι’ αυτό  καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι κάποια πράγματα.

Αυτό που ανέφερε ιδιαίτερα η εκπρόσωπος από την Ένωση Συλλόγων Γονέων κα Χατζοπούλου (όπως και όλοι άλλωστε) είναι τα παιδία που πάσχουν από διαβήτη κυρίως τύπου 1 και ότι είναι πολύ σπουδαίο να το γνωρίζουν και οι δάσκαλοι, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, όπως υπογλυκαιμίες.

Αναφέρθηκε επίσης το ταμπού που υπάρχει σχετικά με την πάθηση και την δυσκολία που έχουν οι γονείς να πουν ότι πάσχει το παιδί τους. Καταστάσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι κα Παπαδοπούλου και κα Δάβαρη, ο δημοτικός σύμβουλος κος Κωνσταντακόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κος Κωνσταντόπουλος.

.

.