Γιορτάζει η πόλη με χορούς και τραγούδια!

Μεγάλη γιορτή για την πόλη μας και με σημαντικούς προσκεκλημένους.

Γιορτάζει η πολιούχος μας Αγία Παρασκευή και ο Δήμος όπως είχε αναγγείλει την γιόρτασε χθες βράδυ στην πλατεία του Κοντοπεύκου “Μελίνα Μερκούρη”, με συναυλία και χορούς.

Συνάμα λόγω της επετείου των 20 χρόνων από την αδελφοποίηση με το Saint-Brieuc της Γαλλίας, έφτασαν χθες στην πόλη μας οι αποστολές των Saint-Brieuc  και της Γεροσκήπου από την Κύπρο.

Όλοι μαζί λοιπόν και  πλήθος δημοτών συναντήθηκαν στην πλατεία και απόλαυσαν το φαγητό, το κρασί και το χορό. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά και ήταν εκεί όλοι οι “συνήθεις ύποπτοι”, Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύλλογοι, πρώην και νυν και πάνω απ’ όλα ο απλός κόσμος που αναζητά μια λάμψη στο σκοτάδι έστω και παροδική. Έστω για λίγο σταμάτησαν οι γκρίνιες και έδωσαν τη θέση τους στη χαρά και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, στον χορό ήταν όλοι μαζί πιασμένοι απ’ το χέρι.

Χρόνια μας Πολλά λοιπόν και του χρόνου πάλι με γλέντια και χαρές να γιορτάσουμε.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

Η Πόλη μας  γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση τη Πολιούχο της, Αγία Παρασκευή.

Η Αγία Παρασκευή γιόρτασε και φέτος με κατάνυξη τη Πολιούχο της, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, με εντυπωσιακή σε πλήθος και παλμό συμμετοχή συμπολιτών μας.

Στην  Ιερά Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας της Αγίας  Παρασκευής, στην οποία προσέδωσε εξέχουσα λαμπρότητα η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , επικεφαλής   των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Μετά την ολοκλήρωση  της περιφοράς  ακολούθησε μια πολύ κεφάτη εκδήλωση – συναυλία στην πλατεία Κοντοπεύκου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

Στην κατάμεστη πλατεία οι συμπολίτες μας παραμέρισαν για λίγο τα προβλήματα της δύσκολης για όλους μας πραγματικότητας και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες απολαμβάνοντας μεζέδες και ποτά που προσέφερε  ο Δήμος και χορεύοντας με τη  συνοδεία μουσικού συγκροτήματος που ερμήνευσε με επιτυχία μεγάλη γκάμα παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών.

Για την πόλη μας όμως η ημέρα αυτή σηματοδοτούσε και μια ακόμα σπουδαία γιορτή.

Την επέτειο των 20 χρόνων Αδελφοποίησής μας με το Δήμο του Saint-Brieuc.

Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, στη γιορτή  παρευρίσκονταν οι αποστολές από το Saint-Brieuc και από την επίσης Αδελφοποιημένη πόλη Γεροσκήπου της Κύπρου, με επικεφαλής αντίστοιχα τον Αντιδήμαρχο του Saint-Brieuc και Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης κ. Yannick Mayeux και το Δήμαρχο Γεροσκήπου κ. Μιχάλη Παυλίδη.

Είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης, να διδαχθούν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους  στα βήματα των ελληνικών χορών, να ανταλλάξουν ευχές, να συνομιλήσουν με τους παρευρισκόμενους και να γίνουν μαζί μας μια όμορφη και ζεστή παρέα.

Στη γιορτή της πόλης μας είχαμε την τιμή να παρευρίσκεται επίσης και ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Binh Vu, κάτοικος και ο ίδιος της πόλης μας, ο οποίος με ενδιαφέρον απόλαυσε τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης.

Ευχή όλων μας να είμαστε και του χρόνου καλά για να διασκεδάσουμε πάλι και να δώσουμε ένα μήνυμα χαράς και μια νότα αισιοδοξίας στις γειτονιές της πόλης μας.

.