Σύλλογος Πευκακίων: “Επιτέλους υλοποιείται η πεζογέφυρα Γελαδάκη”

 

 

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ  !!

 

 

    Ένα έργο  σωτήριο για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της υλοποίησης του με την δημοπράτηση του, που άμεσα επίκειται. Πρόκειται για την ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ, επί της Μεσογείων, το γνωστό έργο που κατ΄άλλους ονομάζονταν γιοφύρι της Αρτας !!

  Αγώνες δύο δεκαετιών με  πρωταγωνιστή το Σύλλογο Πευκακίων «Αναγέννηση» και πάντα με την υποστήριξη όλων των Δημοτικών αρχών, επι Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη, Βασίλη Γιαννακόπουλου και τώρα Βασίλη Ζορμπά αλλά και των τοπικών φορέων, βρίσκει επιτέλους τη δικαίωση.

   Όλοι γνωρίζουν ότι αν το έργο δεν τίθονταν πάντα στην πρώτη σειρά των θεμάτων στην ατζέντα του Συλλόγου των Πευκακίων και αν δεν αναλαμβάνονταν τα 3 τελευταία χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες το έργο δεν θα  προωθούνταν και θα είχε καταλήξει στις καλένδες. Ωστόσο η επιμονή των πολλών, ο σωστός σχεδιασμός  αλλά και ο συντονισμός των φορέων νίκησε την γραφειοκρατία  και την αντίδραση των λίγων και το έργο τώρα δημοπρατείται.

  Ο Σύλλογος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους Επίτιμους Προέδρους Μιχάλη Μιχαηλίδη και Γιώργο Γεωργίου  καθώς και τα πρώην και νυν Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου  για τη προσήλωση, τους αγώνες και την πίστη τους στην ανάγκαιότητα εκτέλεσης του έργου. Η ένταξη του έργου για τη δημοπράτησή του υπήρξε ειλημένη απόφαση εδώ και 2 χρόνια. Χρειάστηκαν να γίνουν πολλές συναντήσεις σε ανώτατο υπηρεσιακό επιπεδο στο Υπουργείο Υποδομών με πρωτοβουλία του Συλλόγου, στις οποίες παρεβρέθηκαν ο Επίτιμος Πρόεδρος Γεωργίου, ο νυν Πρόεδρος Μπακογιάννης  Στέφανος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και ο τότε Δήμαρχος  Βασίλης Γιαννακόπουλος και νυν  Βασίλης Ζορμπάς. Το έργο υλοποιείται τώρα στη βάση αγώνων   που έγιναν οι οποίοι  κορυφώθηκαν πέρυσι, ύστερα από το νέο θύμα της Μεσογείων, στο ύψος του φαναριού που έχει τοποθετηθεί στο ύψος της στάσης Γελαδάκη , επί της Μεσογείων.

  Ο Δήμος ενωτικά ύστερα από νέα πρόταση του Συλλόγου Πευκακίων υιοθέτησε ομόφωνα νέο ψήφισμα για την ανγκαιότητα της πεζογέφυρας με την υποστήριξη όλων των παρατάξεων.

  Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης, τους επικεφαλής και τα στελέχη τους, οι οποίοι στήριξαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου στην κρίσιμη αυτή φάση.  Επιπλέον ευχαριστεί και το Σύλλογο Αγίου Ιωάννου, τον Πρόεδρο Βαβουγιό και το ΔΣ του οι οποίοι επίσης συστρατεύθηκαν για την προώθηση του έργου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται και στην Ελληνογαλλική Σχολή και στο φίλο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι κοινητοποιήθηκαν μαζί μας για τη διεκδίκηση του έργου και επίσης παρέστησαν στις κρίσιμες  συναντήσεις με ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου δυναμώνονας τη φωνή μας αλλά και την αγωνία τους για τα θύματα των πεζών, ενός εκ των οποίων και μαθητή πριν λίγα χρόνια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα δίκτυα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Αγίας Παρασκευής, όπως στις  Εφημερίδες ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ, ΓΕΙΤΟΝΙΑ και ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ όπως και τo site  Aparaskevi-images, που παρακολούθησαν και παρακολουθούν με αγωνία και  ενδιαφέρον το έργο ως την ολοκλήρωσή του.

 

Η υποδειγματική, ενωτική  κινητοποίηση των πολλών  νίκησε την γραφειοκρατία και τις ιδιοτελείς αντιδράσεις των λίγων. Το άδικο αίμα των θυμάτων ζητά  εκδίκηση και το καλύτερο μνημόσυνο για τα θύματα  είναι η εκτέλεση του έργου, Με την εκτέλεση του έργου δεν βρίσκουν μόνο δικαίωση τα θύματα αλλά αποκτούν επιτέλους ασφαλή διάβαση οι χιλιάδες των πεζών που θα διασχίζουν από του χρόνου την πεζογέφυρα ΓΕΛΑΔΑΚΗ την οποία ο Σύλλογος προτείνει να ονομαστεί προς τιμή και του Συλλόγου μας πεζογέφυρα  ΓΕΛΑΔΑΚΗ-ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ !!!

Ο Σύλλογος στην κρίσιμη αυτή φάση μαζί με τους πολίτες και ιδιαίτερα τους Πευκακιώτες θα αγρυπνούν ως τη στιγμή που το έργο θα εκτελεστεί και εύχονται η ημέρα αυτή να μην είναι μακρά αλλά μέσα στο 2012-13 !!

                                    Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

Στέφανος Μπακογιάννης                                                Κωνσταντίντος Παπουτσής

 

?