Παραμένει η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και δέχεται και τις εργασίες της ΔΟΥ Χολαργού

Από 1/10/2012, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αποτελεί παρελθόν η ΔΟΥ Χολαργού. Όχι μόνο καταργείται αλλά οι εργασίες της συγχωνεύονται με αυτές της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής η οποία τελικά δεν καταργείται.

3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο
Σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες κατεβάζουν «ρολά», περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των εφοριών προβλέπει:

1 Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ έρχεται την 1η Οκτωβρίου καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει «λουκέτο» σε 50 εφορίες, μεταξύ των οποίων δεκατέσσερις εφορίες της Αττικής.
Συγκεκριμένα, στο λεκανοπέδιο καταργούνται οι ΔΟΥ Χολαργού, Μοσχάτου, Αργυρούπολης, Άνω Λιοσίων, Κορωπίου, Ιλίου, ΙΕ΄, ΙΘ΄, ΚΒ΄ και ΚΓ΄Αθηνών, Κορυδαλλού, ΚΑ΄Αθηνών, Πετρούπολης, Β΄Καλλιθέας. Οι εφορίες των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία συγχωνεύονται με γειτονικές εφορίες.
Για παράδειγμα η ΔΟΥ Χολαργού συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, η ΔΟΥ Κρωπίας με την ΔΟΥ Παλλήνης η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εφορίες της Αττικής.
.