“Θέλουν να μας πετάξουν στον Καιάδα”

 

«Μας οδηγούν στο χείλος του γκρεμού. Χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς ,χωρίς περίθαλψη ,θέλουν να μας σκοτώσουν;»..

Την δραματική αυτή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγιός,στο πλαίσιο συνάντησης με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Βαβουγιός χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση των συνταξιούχων και διευκρίνισε ότι δεν έχουν άλλες αντοχές . «Η πολιτεία θέλει να μας πετάξει στον Καιάδα. Είναι αδύνατον να επιβιώσουμε χωρίς την περίθαλψή μας»,τόνισε ο κ.Βαβουγιός και πρόσθεσε: «Δημιούργησαν έναν οργανισμό που δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιώσει για να ικανοποιήσουν  την τρόικα και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Τώρα που καταρρέει  απειλεί να μας συμπαρασύρει όλους ».

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΙΣΑ για τη δημιουργία πανελλαδικού μετώπου υγείας από τον υγειονομικό κόσμο και τους ασθενείς. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι  συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων χρηστών υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη «ο υγειονομικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους πολίτες για  τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας ,με στόχο  τη διαφύλαξη της  χρηματορροής και  το προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διαμορφωθεί ένα ασφαλές για όλους και σταθερό πλαίσιο».

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Σταθάκου

Πηγή: enikos.gr