Συνάντηση Δημάρχου με τον βουλευτή κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το Κτήμα Βίλα-Ιόλα

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με πολιτικούς-πολιτειακούς παράγοντες για το θέμα του Κτήματος-Βίλας Ιόλα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 στη 1.00 το μεσημέρι, συνάντηση με το Βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι παράμετροι του θέματος και να ζητηθεί η συμβολή και στήριξη του κυρίου Μητσοτάκη για τον καθορισμό του πλαισίου δράσης καθώς και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των ενδεδειγμένων μελλοντικών ενεργειών για την σημαντική αυτή υπόθεση ύψιστης προτεραιότητας για το Δήμο μας ,που αφορά στην απόδοση ενός χώρου μεγάλης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής αλλά και ολόκληρης της πρωτεύουσας.

Σημειωτέον ότι ο κ Μητσοτάκης έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και έχει ασχοληθεί ενεργά καταθέτοντας και επερωτήσεις στη Βουλή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ,το μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου για το Κτήμα-Βίλα Ιόλα κα. Έφη Ροδοπούλου καθώς και ο Ειδικός Συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κύριο Μητσοτάκη για την πρόταση των ιδιοκτητών που περιλαμβάνει τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο 3.800 τ.μ. οικοπέδου στο οποίο ευρίσκεται και η βίλα, με προϋπόθεση να αρθεί η δέσμευση του υπόλοιπου οικοπέδου εκτάσεως 2.860 τ. μ. από το Υπουργείο Πολιτισμού και να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης.
Η πρόταση αυτή –αφού εξεταστούν ενδελεχώς οι παράμετροι και η δυνατότητα εφαρμογής της-θα τεθεί άμεσα προς ενημέρωση και συζήτηση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Σύλλογο Κοντοπεύκου και στους κατοίκους.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επί της αρχής στήριξή του για το ζήτημα του Κτήματος-Βίλας Ιόλα και προσφέρθηκε να εξετάσει ενδελεχώς τόσο τη νομική διάσταση όσο και τη δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης και να επανέλθει άμεσα. Η πρόταση του έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Σημειωτέον ότι έχουν από τον Ιούλιο 2012 ζητηθεί από το Γραφείο Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και εκκρεμούν, αντίστοιχες συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμπολίτευσης κ. Ε. Βενιζέλο, κ. Φ. Κουβέλη – οι οποίοι έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το ζήτημα -, καθώς και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα.