Μεγάλη συγκέντρωση φαρμάκων στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 8/9/12

 

Στα πλαίσια της δράσης “Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία” που διοργανώνουν όλο το καλοκαίρι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσέφερε τη βοήθειά του με τη συγκέντρωση φαρμάκων σήμερα το πρωί (8/9/12) στην κεντρική πλατεία.

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου που προσήλθε και προσέφερε διάφορα φάρμακα, συγκεντρώνοντας έτσι μια μεγάλη ποσότητα η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής όπου παραλήφθηκαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και παραιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες ημέρες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, αποτελεί πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

Ό κ. Γιώργος Πατούλης πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για ένα συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και ευχαρίστησε τον ΣΚΑΙ και τον Δήμο για την βοήθειά τους.

Στη συγκέντρωση των φαρμάκων βοήθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γερασημία Μουχτούρη, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ) κ. Μαρία Γιαννίρη και το μέλος κ. Μαρία Δούκα, η κ. Δουλιανάκη Ελένη ιατρός, Επιστημονική Σύμβουλος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας και η κ. Δώρα Γιαννακάκηδιευθύντρια επικοινωνίας & Δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, σε δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά και από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του Δήμου και τόνισε ότι στο πλαίσιο ανακήρυξης του έτους 2012 ως «Έτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Δήμο μας», οι δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς και στήριξης όσων το έχουν ανάγκη αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» και την ύψιστη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

«Θα συνεχίσουμε», διαβεβαίωσε «να κινητοποιούμαστε το ίδιο δυναμικά προς αυτή τη κατεύθυνση αξιοποιώντας δομές που έχουμε ήδη θεμελιώσει, όπως αυτή του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, των Δωρεάν εμβολιασμών σε παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, της Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας, του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και δημιουργώντας νέες-πρόσθετες δομές στο άμεσο μέλλον».