Η Αγία Παρασκευή απέκτησε πλατεία “Μικράς Ασίας” στον Τσακό

Τελέστηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 τα εγκαίνια της πλατείας Μικράς Ασίας στην περιοχή του Τσακού στην Αγία Παρασκευή.

Μετά τα πρωινά γεγονότα (το σπάσιμο της πλάκας με την ονομασία της πλατείας και τα ανάρμοστα συνθήματα κατά της προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής κ. Παρασκευής Παπαγεωργίου), στις 18:00μμ τελικά ήταν όλοι παρόντες στην πλατεία για μια χαρούμενη εκδήλωση. Όσον αφορά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από αγνώστους, η κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δέχτηκε και απειλητικό ανώνυμο τηλεφώνημα που την προειδοποιούσε ότι θα ακολουθήσουν χειρότερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσαν οι ιερείς π. Σταύρος Γούλας & π. Νικόλαος Σιάτος από τον Ι.Ν. προφ. Ηλία και ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων. Δίνοντας τις ευχές του ο π. Σταύρος Γούλας είπε ότι είναι συμβολική ονομασία γιατί διδάσκει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη ανέγερσης στην περιοχή Ιερού Ναού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια από την πρόεδρο κ. Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής κ. Ζορμπά και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Μανιάτη. Η χορωδία Γλυκών Νερών υπό την καθοδήγηση του πρώην Δημάρχου Γλυκών Νερών κ. Κατσαγιάννη, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από την κ. Παπαγεωργίου και η ομιλία της, στην οποία ευχαρίστησε τους απανταχού συλλόγους Μικρασιατών που είτε ήταν παρόντες, είτε συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια για την ονομασία της πλατεία. Ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατών (ΠΟΜΣ) κ. Ε. Αρζόγλου. Και τόνισε τη σημασία αυτής της ονομασίας σε σχέση με την Μικρασιατική καταστροφή πριν από 90 χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μανιάτης είπε ότι η ιστορία γράφεται μέσα από τα άοπλα στήθη και τις καρδιές των ανθρώπων. Και ότι είναι άλλο πράγμα ο ξεριζωμός και ο σφαγιασμός και άλλο ο συνωστισμός.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς είπε ότι στόχος αυτών που δεν αγαπάν την Ελλάδα ήταν να ξεχάσουμε την ιστορία και να μας υποδηλώσουν οικονομικά. Και ότι είναι ντροπή τους.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Βασίλης Γιαννακόπουλος (Μαζί για την Αγία Παρασκευή), ο Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη για την Αγία Παρασκευή), Κων/νος Κουβόπουλος (Νέα Εποχή-Αδέσμευτη Νέα Πόλη) και ο Τάσος Μίχας (γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού).

Όλοι καταδίκασαν του βανδαλισμούς και τόνισαν ότι ήταν απρέπεια και είναι αντίθετοι σε τέτοιες πράξεις.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ε. Δάβαρη, Κ. Τσιαμπάς & Ε. Παπαδοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παναγόπουλος, Ε. Κωνσταντακόπουλος, Σ. Ησαΐας, Ε. Καψοκεφάλου, Δ. Λέκκας, Μ. Γαβράς  και Κ. Κρητικίδης,  από το Σύλλογο Τσακού ο πρόεδρος κ. Βασίλης Σαββίδης και ο γραμματέας κ. Τάσος Μίχας.