Θέμα επιβίωσης για τον ΓΣΑΠ. Κινδυνεύει η ύπαρξη του συλλόγου;

.

Η κρίση χτυπά και τον αθλητισμό!

Άσχημη τροπή είχε η χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΓΣΑΠ. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος της γυναικείας καλαθοσφαίρισης,  τον οδηγεί σε δύσκολα μονοπάτια και λυπηρές αποφάσεις.

Χτές στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής υπήρξε συνάντηση του ΔΣ του ΓΣΑΠ με μέρος της Δημοτικής Αρχής. Το πρόβλημα, δηλαδή  η μη καταβολή του ποσού των 19.000€ από μέρους του Δήμου για την ενίσχυση του συλλόγου ίσως οδηγήσει τον ΓΣΑΠ στη διάλυση απ’ ότι φαίνεται.

Παρά την πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τ. Κωστόπουλου να δοθεί αρχικά το 60% του ποσού και λίγο αργότερα να δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα, το ΔΣ του ΓΣΑΠ δεν το δέχτηκε και ανέφεραν ότι υπάρχει περίπτωση να παραδώσουν τα κλειδιά στον Δήμαρχο και να τα παρατήσουν!

Το κλίμα στην αίθουσα ήταν πολύ οξυμένο.

Παρών και ο πρώην Δήμαρχος κ. Χατζηανδρέου λέγοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και ο Δήμος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες από αλλού.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος πρότεινε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ο Γιάννης Σταθόπουλος να δοθούν τα χρήματα στο σύλλογο με δόσεις του 30%  εκάστη. Μετά την τοποθέτηση του κ. Σταθόπουλου έκανε παρέμβαση ο γραμματέας κ. Καράμπελας λέγοντας ότι “…εμείς δεν είμαστε επαίτες του Αθλητικού Οργανισμού, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με 30%”.

Πρόταση ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Γαβρά, ο οποίος αφού ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, είπε ότι υπάρχουν επιλογές και συγκεκριμένα όπως ψηφίστηκαν τα χρήματα  για το Χριστουγεννιάτικο  στολισμό, έτσι να δοθούν και τα χρήματα στις αθλητικές ομάδες αφού εκτιμηθεί ότι επιτελούν σπουδαίο, σημαντικό και κοινωνικό έργο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Βασίλης Σάρκουλας τόνισε ότι ο Αθλητικός Οργανισμός και κατ’ επέκταση ο Δήμος προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά δεν υπάρχουν έσοδα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης οι δημοτικόι σύμβουλοι Διονύσης Λέκκας και Κώστας Κρητικίδης, ο πρώην πρόεδρος ΟΑΔΑΠ Γιάννης Μυλωνάκης, από τον ΚΑΠ οι κοι Κονταξής και Καρδαράς και η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Λέκκα μας είπε ότι έχουν κοπεί οι χρηματοδοτήσεις από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τις ομοσπονδίες. Και ότι καλό είναι οι αθλητικοί σύλλογοι να φροντίζουν να βρίσκουν χρήματα από ιδίους πόρους και  πάντα βέβαια θα έχουν και  τη συμπαράσταση του Δήμου.

Εμείς αναμένουμε και τη θέση του συλλόγου, αλλά και τις εξελίξεις.

Θα είναι πραγματικά λυπηρό να αρχίσουν να διαλύονται τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας. Ο αθλητισμός θρέφει σώμα αλλά και πνεύμα και είναι το μέλλον των παιδιών μας. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα έχουμε αίσιο τέλος.