(ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ)Τι γίνεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο & τα αθλητικά σωματεία; Συζητήθηκαν στο ΔΣ στις 3/10/12 (video) 1*2*3*4

.

Πολλά νεύρα και εντάσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Πρώτο κατεπείγον θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3/10/12 ήταν η κατάσταση του 3ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής. Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του σχολείου με 43 υπογραφές έφερε το θέμα στο συμβούλιο.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού κ. Ηλέκτρα Σωτηράκου αναφέρθηκε στα προβλήματα και κατέθεσε μια πρόσφατη αυτοψία συνοδευόμενη με φωτογραφίες. Εξέφρασε το παράπονο ότι ένα μεγάλο σχολείο που φιλοξενεί περίπου 330 παιδιά/έτος και φέτος χρησιμοποιείται κάθε γωνιά των κτιρίων ως αίθουσα δεν θα έπρεπε να είναι σε τέτοια κατάσταση. Ανέφερε ότι εκ μέρους του Δήμου είχε υπόσχεση ότι θα γίνει η εργολαβία των 80.000€ για τις επισκευές και ότι θα τους προμήθευαν με δύο (2) προκατασκευασμένες αίθουσες.

Στη συνέχεια ο προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού  Σχεδιασμού Κτιρίων κ. Νίκος Θεοδωρίδης περιέγραψε τα προβλήματα τις προτάσεις του τι πρέπει να γίνει και ανέφερε ότι ότι αφορά την εργολαβία είναι έτοιμο από τις 20/7/12.

Ακούσαμε για αίθουσες που βάζουν υγρασία, για σκεπή που όταν βρέχει τρέχουν νερά στην αίθουσα και για προβλήματα στον αύλιο χώρο!!!

Πρόταση υπήρξε από τον κ. Γκιζιώτη η σχολική επιτροπή να ζητήσει τρείς προσφορές και να δώσει την εργολαβία στην καλύτερη προσφορά. Όσο αφορά τη στέγη θα μπορούσε να γίνει κεραμοσκεπή που θα είναι και πιο όμορφη. Το σημαντικό είναι να υπάρξει ένα καινούργιο, ασφαλές και επαρκές σχολείο και αν είναι δυνατόν να αποκτηθεί το κτίριο των σχολών Μακρή.

Απαράδεκτο κατά τον κ. Κουβόπουλο τέτοια θέματα να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση ενώ έπρεπε να αποκαθιστώνται απευθείας.

Ο κ. Τσιαμπάς μίλησε για χαμένο έγγραφο του 2009 και για ποσό 40.000€ που εγκρίθηκε από τον ΟΣΚ από τις 6/10 αλλά δεν παραλήφθηκαν διότι δεν ήταν ενήερη η Δημοτική Αρχή, πράγμα που αντέκρουσε ο κ. Κρητικίδης λέγοντας ότι είχε ενημερώσει το Δήμαρχο κ. Ζορμπά.

Και φυσικά έφτασε το σημείο που άρχισαν να πέφτουν οι κατηγορίες ένθεν και κείθεν κατά το σύνηθες και μετά από έντονη συζήτηση μεταξύ Δημάρχου κ. Ζορμπά και της προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Μπασακίδου ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή.

Ακολούθως έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ κων Γιαννακόπουλου και Τσιαμπά έφεραν αναστάτωση στο συμβούλιο.

————————–

Δεύτερο θέμα οι επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων.

Β.Γιαννακόπουλος: ομάδες με τέτοια προσφορά δεν πρέπει να αγνοούνται αλλά να βοηθηθούν.

Γ.Σταθόπουλος: προς τον Δήμαρχο, γιατί καυχιέται ότι ο Δήμος είναι από τους πιο υγιής όταν δεν μπορεί να βοηθήσει τους συλλόγους; Λάθος η πολιτική της Δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα.

Α.Γκιζιώτης: η πρόθεση του κράτους είναι να κοπούν οι επιχορηγήσεις – αν ανέβουν τα δίδακτρα θα σταματήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό; – ζήτησε να παρουσιάσουν οι ομάδες τις ανάγκες τους και που πηγαίνουν τα χρήματα του δημότη.

Κ.Κουβόπουλος: να γίνουν περικοπές όπως σε όλους τους πολίτες, να δοθούν τα χρήματα σε δόσεις και μέρος από αυτά να δοθούν στα συσσίτια.

Σημαντική η δήλωση κ. Πάνου Ιωάννη προέδρου του αθλητικού σωματείου “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” που βρίσκεται στην Α΄κατηγορία στο ποδόσφαιρο σάλας, ότι το σωματείο είναι εκτός επιχορηγήσεων παρόλο που κατέθεσαν αίτηση από τον Απρίλιο του 2012.

Καυστικός ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ κ. Τσουλούφης προς την Δημοτική Αρχή που δεν κράτησε τις υποσχέσεις της. Παραδέχτηκε τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Ζορμπά στην απελευθέρωση δύο παικτριών. Επίσης αναφέρθηκε σε τοπικό site το οποίο τον πρόσβαλε με άρθρο του και είπε ότι είναι άσχημο πράγμα να κατονομάζεσαι στο Δημοτικό συμβούλιο οτι είσαι ΠΙΟΥ.

Η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε την κατανόηση των συλλόγων και εξέφρασε τα παράπονα των πολιτών ότι δεν βρίσκουν ελεύθερο γήπεδο να αθληθούν.

Ο  κ. Κωστόπουλος τόνισε ότι μεγάλο κομμάτι της Δημοτικής αρχής και του ΠΑΟΔΑΠ και φυσικά ο Δήμαρχος θέλουμε να δώσουμε τα χρήματα, όμως δεν είμαστε “Ροκφέλερ” αλλά ούτε και “γκουρού”. Τα έσοδα από τη ΔΕΗ έχουν μειωθεί κατά πολύ, το ίδιο και οι ΚΑΠ. Ο πρώην Δήμαρχος είπε ότι δεν κάνουμε καλή διαχείριση. Βάση του άρθρου 158 ορίζονται οι βασικές δαπάνες οι οποίες είναι η μισθοδοσία, τα νομικά πρόσωπα, και λοιπές λειτουργικές δαπάνες. Το ταμείο του Δήμου είναι πολύ μείον. Σέβομαι όλους τους συλλόγους και θα δοθούν τα χρήματα, στο 60% του εντάλματος, άμεσα και τα υπόλοιπα το συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στα προβλήματα των παιδικών σταθμών, μίλησε με βάση την εμπειρία του στον σωματειακό  αθλητισμό και τόνισε στους συλλόγους, ότι αν έχουν πραγματική ανάγκη να πάρουν το ποσοστό που τους δίνει ο Δήμος, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη για όλη τη χώρα. Πρόταση  είναι να πάρετε αυτά που μπορεί να σας δώσει ο Δήμος τα οποία είναι μια οικονομική ανάσα 2-3 μηνών και τα υπόλοιπα εδώ είμαστε να το παλέψουμε και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα,  να πάρετε και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Κρητικιδης   Είπε οτι τις επιχορηγήσεις προς τους συλλόγους δεν τις προβλέπει ο νόμος, είναι προαιρετικές, όμως εμείς δίναμε πάντα και αυτό πιστεύω ότι θα συνεχίσει να γίνεται για την ενισχύση του κάθε αθλητικού συλλόγου και επίσης είναι στην ευχέρεια του Δήμου, εάν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω βάση των αναγκών του σωματείου. Πήραμε απόφαση τον Μάρτιο για 80.000 ευρώ για τους συλλόγους και τώρα θα τους δώσουμε 32.000€, ούτε το 60%.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς είπε ότι όπως είναι γνωστό, ποτέ δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με κανένα σωματείο. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ότι στην αρχή ανέφερε τους λόγους του προβλήματος. Πέραν της οικονομικής στενότητας πρότεινε να δωθούν το 60-70% των χρημάτων και μέχρι το τέλος του έτους αν μπορεί να δώσει και τα υπόλοιπα. Όσον αφορά το θέμα των 2 αθλητριών δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά δεν είναι θέμα να συζητηθεί τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ακολουθούν τα video:

Α΄ video

B΄video

Γ΄video

Δ΄video