Μέχρι το τέλος του ΄12 η οικοδομική άδεια για το βιοκλιματικό Γυμνάσιο (6ο) στα Πευκάκια

.

 Αγία Παρασκευή  5/10/2012

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ.

Με δεδομένη τη κρίσιμη οικονομική συγκυρία που επιβάλλει περικοπές σε όλους τους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχει θέσει ως προτεραιότητα και στοχεύει με πείσμα και συνέπεια στη διεκδίκηση κρατικών και κοινοτικών πόρων χρηματοδότησης, προκειμένου να εξασφαλίσει σύγχρονες κτηριακές υποδομές για τη πόλη, με έμφαση στη σχολική στέγη.

Η αρχή έγινε με την παράδοση ενός υπερσύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού βιοκλιματικού κτηρίου που πλέον στεγάζει  το 12ο Νηπιαγωγείο και με το έργο αποκατάστασης φθορών και μόνωσης στεγανότητας της  οροφής του 4ου Νηπιαγωγείου, το καλοκαίρι του 2012.

Και τα δύο παραπάνω έργα που πραγματοποιήθηκαν με επίβλεψη και αποκλειστική δαπάνη του ΟΣΚ, είναι προϊόν διαχρονικής, επίμονης προσπάθειας και συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

Σειρά έχει τώρα η ανέγερση κτηρίου στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί το 6ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, εξαρχής κινητοποιήθηκε δυναμικά για τη διασφάλιση του έργου, ερχόμενος επανειλημμένως σε προσωπική επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε άριστη συνεργασία με το Διευθυντή Μελετών του ΟΣΚ κ. Σεφερλή και με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου αυτή είναι επιθυμητή από τον ΟΣΚ, υπό τη συνεχή εποπτεία και καθοδήγηση του Δημάρχου, γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι ενδεδειγμένες ενέργειες , προκειμένου  η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα η περιοχή των Πευκακίων να επωφεληθούν από την ανέγερση ενός ακόμα άρτιου σχολικού κτηρίου για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς τη παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες.

Το οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το κτήριο βρίσκεται στο Ο.Τ. 293,στη Περιοχή Πευκάκια, επί των οδών Πανόρμου, Κερκύρας, Άνδρου, Μυκόνου ,Σερίφου και Φιλικής Εταιρείας.

Πρόκειται για 9θέσιο Γυμνάσιο ,στη μελέτη του οποίου έχουν τηρηθεί όλες οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού (Χωροθέτηση – Προνατολισμός, Ηλιοπροστασία – Σκίαση, Φύτευση, Κατάλληλη Μόνωση, Φυσικός Φωτισμός – Αερισμός).

Θα χρησιμοποιηθούν ενεργειακά συστήματα (φωτοβολταϊκά) και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων .

Το κτήριο αποτελείται από τρείς στάθμες οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα τεχνολογίας σχεδίου, αίθουσα φυσικής-χημείας, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ,χώρους διοίκησης, ιατρείο και βιβλιοθήκη.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνει τον αύλειο χώρο, περιμετρικές στα όρια του οικοπέδου ζώνες φύτευσης και το γήπεδο αθλοπαιδιών. Οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης εξασφαλίζονται στην περίμετρο του οικοπέδου με υποχώρηση της περίφραξης. Ο αύλειος χώρος βρίσκεται σε βόρειο κυρίως προσανατολισμό και προσφέρεται ως χώρος εκτόνωσης, περιπάτου και παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό του ΟΣΚ, μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια του έργου και θα είναι σε εξέλιξη η διενέργεια του διαγωνισμού για τη επιλογή αναδόχου για το έργο. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από όπου και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του.