Οικονομικές ατασθαλίες βγάζει το πόρισμα για τα οικονομικά του ΣΕΔΑΠ

8/10/2012

Το χρήμα είναι πειρασμός και όταν το έχεις στα χέρια σου σε καίει και σε τσουρουφλάει. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να το κουμαντάρεις σωστά.

Πράγμα που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πολύ χρήμα κυκλοφόρησε και  γλίστρησε και πάει. Βγήκε και το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής, εκθέτει πολλούς και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

  1. Πρώτον και ουσιαστικόν, πέρα από την περίληψη του πορίσματος που μοιράστηκε από το σύλλογο, κυκλοφόρησε και το αυθεντικό πόρισμα και μάλιστα δημοσιοποιήθηκε ηλεκτρονικά. Ποιός το έδωσε; Επιτρέπεται κάτι τέτοιο; (Γιατί εμείς γνωρίζουμε το αντίθετο)
  2. Δεύτερον, αν εξαιρέσουμε την οικονομική ενίσχυση-δάνειο σε εργαζόμενους τα υπόλοιπα βγάζουν μάτι. Επιτρέπεται συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι φροντίζουν για το καλό των συναδέλφων τους να ξοδεύουν για τα δικά τους κινητά 1.140+4.814 = 5.954€ !!!!! (από τις αρχές του 2010 έως τον Ιούνιο 2012), για καφέδες και τυρόπιτες 950€!!! , δώρα και λουλούδια σε αιρετούς και  μη  3.723€. Ας κάνουμε μια στάση εδώ, σε ποιούς “αιρετούς” και ποιοί είναι οι “μη”  που έπρεπε να τους κάνουν και δώρα; Στους εργαζόμενους συναδέλφους κάναν ποτέ δώρα; Εκτός από τις διατακτικές βέβαια που και εκεί έβαλαν χέρι.
  3. Τρίτον, επιχορήγηση από το Δήμο 5.000€ (ήταν απαραίτητη;) η οποία δεν φαίνεται στα βιβλία και όμως “κινήθηκε”.
  4. Τέταρτον, τι είδους διαχείριση ταμείου είναι αυτή; Χωρίς αποδείξεις και παραστατικά; Γι’ αυτό τους ψήφισαν οι εργαζόμενοι, για να περνάνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα; Σχεδόν τρία χρόνια δεν έδιναν λογαριασμό απ’ ότι φαίνεται και όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν η ασυδοσία ήταν στο μεγαλείο της.

Εκείνο που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η ησυχία που επικρατεί … Απ’ όσο γνωρίζουμε οι εργαζόμενοι είναι ενήμεροι και όμως δεν αντιδρούν. Τόσο καιρό κάποιοι, τους οποίους ψήφισαν & τους εμπιστεύτηκαν, έπαιζαν με τον ιδρώτα τους, καλοπερνούσαν την ώρα που αυτοί μπορεί να περνούσαν  δύσκολα. Από την άλλη οι αιρετοί, διοικούντες και μη, εξαφανισμένοι, ούτε καν ένα δελτίο τύπου για σχολιασμό του γεγονότος.

Αν δεν το αντιληφθήκατε ξέσπασε οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο. Η εμπιστοσύνη χάθηκε, οι συνεργάτες, οι φίλοι,  εξαπατούσαν φίλους.

Το ζητούμενο δεν είναι να προκληθεί αναταραχή,  αλλά να δοθεί ένα μάθημα ώστε να μην επαναληφθεί. Πρέπει να καταδικαστεί αυτή η συμπεριφορά ορισμένων που νομίζουν ότι είναι πάνω απ’ όλους. Ευθύνη φέρουν όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοίκηση του Συλλόγου κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και αυτοί που γνώριζαν αλλά σιωπούσαν.

Η Ελεγκτική Επιτροπή θα έπρεπε να κάνει συχνότερα ελέγχους για το “φόβο των Ιουδαίων”.

Η δημιουργία των σωματείων εργαζομένων είχε σαν σκοπό την προστασία των εργαζομένων και όποιος ασκεί τη διοίκηση φέρει μεγάλη ευθύνη. Απαιτείται σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Αν λοιπόν στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε χαθεί ο στόχος τότε ο δρόμος προς τη διάλυση είναι αναπόφευκτος.

Αυτό θέλουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο; ΟΧΙ

Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να διορθωθεί η κατάσταση. Ήδη ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπως έχουμε αναφέρει, ξεκινά να κάνει τα κατάλληλα βήματα. Κομμένα τα δώρα, διακανονισμός ώστε να επιστραφούν τα χρήματα των δανείων και δη τα μεγάλα ποσά και έγκριση από τη Γενική συνέλευση για τις δανειοδοτήσεις και όχι από το ΔΣ. Να συμπληρώσουμε εμείς το ότι πρέπει να προσκομίζονται τα απαραίτητα παραστατικά όταν πρόκειται για οικονομικές κινήσεις για να είναι όλοι καθως πρέπει και να μην υπάρχουν υπόνοιες.