Τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης  του Δήμου , η Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Υπεύθυνη Προστασίας Αδεσπότων Ζώων κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου, συνοδευόμενη από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής κα. Σύλβια Ζαχαριάδου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, το 7ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής στα Πευκάκια και μίλησαν στα παιδιά για το νόημα και το μήνυμα της ημέρας.

Στόχος της παρουσίασης, η οποία  πραγματοποιήθηκε με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού- εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με παιχνίδια και ερωτήσεις,  που κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον  των παιδιών μέχρι το τέλος, ήταν να δοθεί το μήνυμα ότι ο σεβασμός προς τα ζώα καταδεικνύει το  σεβασμό μας προς τις ανθρώπινες αξίες. Κατά τη διάρκειά της, τα παιδιά έμαθαν πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, να ζούμε ισότιμα με όλα τα ζώα του πλανήτη μας και να τηρούμε με συνέπεια τις  υποχρεώσεις μας απέναντί τους.

Ειδικότερα για τα ζώα συντροφιάς, που οι περισσότεροι διαθέτουμε, οφείλουμε να τους προσφέρουμε απλόχερα φροντίδα, αγάπη και ευζωία εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα, σαν ιδιοκτήτες, πρέπει να φροντίζουμε να μην είναι επιθετικά, να μην λερώνουν δρόμους και πεζοδρόμια κατά τον περίπατό τους, να είναι εμβολιασμένα και να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στα παιχνίδια ερωτήσεων, 65 περίπου παιδιά-μαθητές δύο τάξεων του Νηπιαγωγείου με το συντονισμό της Διευθύντριας του 7ΟΥ Νηπιαγωγείου κας. Κυριακούλας Πυθαρούλιου και των νηπιαγωγών τους.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής , συνεργαζόμενος με το Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής και με τη στήριξη μελών του Συλλόγου Κτηνιάτρων, έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ», το οποίο περιλαμβάνει δράσεις κτηνιατρικής περίθαλψης (παρέχει φάρμακα και τροφή ,στειρώσεις, ηλεκτρονική σήμανση, πρόληψη και θεραπεία, στα αδέσποτα ζώα της πόλης) και ταυτόχρονα δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών.

.