Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συλλόγου Πευκακίων 14/10/12 (video)

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέφανος Μπακογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της περιοχής για τα οποία κατόπιν απάντησε ο Δήμαρχος. Μίλησε για τις εκλογές του συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 από τις 9:30 έως τις 18:00 στα γραφεία του συλλόγου. Το μεγάλο παράπονο που εξέφρασε ήταν πως από τα 481 μέλη του συλλόγου παραβρίσκονταν μόνο τα 37 τη στιγμή μάλιστα που ο γεν. γραμματέας κ. Παπουτσής είχε πάρει όλα τα μέλη τηλέφωνο να τα ενημερώσει.Επίσηςνα μήν ξαχάσουμε να πούμε οτι  και η Αντιπρόεδρος η κ. Αγλαία Γεωργακοπούλου εκανε χρήση του τηλεφώνου στα μέλη

Ο ταμίας του συλλόγου κ. Σωτήρης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε τα έσοδα ήταν 0€ (μηδέν) και τα έξοδα 3.421€. Τα πάγια έξοδα του συλλόγου ανέρχονται στα 2.500€ ετησίως και η εισφορά των μελών στα 10€. Σε ερωτήσεις για το που ξοδεύτηκαν τα χρήματα δήλωσε:

αγορά χορτοκοπτικού μηχανήματος 450€

εκδήλωση με ορχήστρα      400€

δαπάνη για την έκδοση του βιβλίου του κ. Γεωργίου για τα Πευκάκια 1160€

Στην ανωτέρω εκδήλωση από λαχειοφόρο αγορά συγκεντρώθηκαν 890€ και από τις πωλήσεις του βιβλίου εως τώρα συγκέντρωσαν 1430€.

Επίσης είπε ότι από τα 481 μέλη μόνο τα 71 έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή τους από την αρχή της χρονιάς όπότε ο σύλλογος δεν έχει έσοδα και ανέφερε εκκρεμότητες μελών την τελευταία πενταετία, εκφράζοντας την απορία πως μπορεί έτσι να αντέξει ένας σύλλογος!  Ακόμα και για τη σημερινή συνέλευση ξοδεύτηκαν 200€ για τις καρέκλες και τη μικροφωνική εγκατάσταση.

Δηλώσεις Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά που αφορούν τα Πευκάκια και ακούγονται αναλυτικά στο παρακάτω video:

  • Ο Βρεφονηπιακός σταθμός είναι δημοπρατημένος και σύντομα θα ξεκινήσει ο εργολάβος.
  • Η γέφυρα Γελαδάκη δημοπρατείται και είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί από τις 7 γέφυρες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα. Να αναφέρουμε πάλι ότι ο γνωστός-άγνωστος που αντιδρά για την κατασκευή της, έφτασε μέχρι το υπουργείο για να το πετύχει, αλλά με ενέργειες του αντιδημάρχου κ. Τσιαμπά και του ίδιου του Δημάρχου δεν το κατάφερε.
  • Για το 6ο Γυμνάσιο μένει να γίνει η ηλεκτρομηχανολογική διαδικασία.
  • Γίνεται μια  έντονη προσπάθεια να κατασκευαστεί ένα κλειστό γυμναστήριο που θα ανήκει στο 9ο Δημοτικό. Παρεπιπτόντος οι 21 σχολικές μονάδες του Δήμου, εκτός από το 9ο Δημοτικό, δεν είχαν δηλωθεί στο κτηματολόγιο.
  • Το γκαράζ των απορριμματοφόρων μαζί με το κολυμβητήριο είναι η ντροπή της πόλης. Γίνονται προσπάθειες κάποια τμήματά του έστω να μεταφερθούν αλλού.
  • Όλη η πόλη της Αγίας Παρασκευής έχει μόνο 15% δίκτυο ομβρίων ενώ θα έπρεπε να έχει περίπου 40% για να είναι ασφαλής. Όλη η μελέτη που αφορά το κάτω μέρος της πόλης προωθείται.
  • Η Ησιόδου δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά λόγω  χαμηλού κόστους θεωρείται σίγουρο ότι θα ενταχθεί.
  • Το θέμα των σχολών οδηγών θα ελεχθεί.
  • Τα “ορφανά οικόπεδα” τα ανέλαβε εξωτερικός δικηγόρος και σύντομα θα υπάρξουν νέα.
  • Για τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος από την πράξη εφαρμογής είχε παρθεί απόφαση ΔΣ να χρησιμοποιηθούν όλα στην περιοχή Πευκακίων. Θα ελεχθεί.
  • Αναφορά στο σχολικό λεωφορείο που κυκλοφορούσε παράνομα στην πόλη και η διαδικασία νομιμοποίησής του.

Παρόντες ήταν ο κ. Κουβόπουλος (αρχηγός παράταξης), ο κ. Γαβράς (δημοτικός σύμβουλος) οι οποίοι πήραν το λόγο μετά τον Δήμαρχο, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιαμπάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Παναγόπουλος και Κωνσταντακόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Αγιος Ιωάννης κ. Βαβουιός.

.

.