Η “ΝΙΚΗ” απαντά με θάρρος για την ανάπλαση της Νικηταρά και την κοπή των δέντρων

Είμαστε οι πρώτοι που εντοπίσαμε την αλλαγή της Μελέτης ανάπλασης των πεζοδρομίων της οδού Νικηταρά στην Διαπαραταξιακή επιτροπή που έκανε έλεγχο του έργου.

Το αναδείξαμε στην Οικονομική Επιτροπή και έτσι το πληροφορήθηκε ο Δήμαρχος. Τι αποτέλεσμα είχε αυτό ; Δεν κόπηκαν τα δέντρα γιατί διευρύνθηκαν τα πεζοδρόμια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου η συζήτηση κράτησε 3 ώρες για να απαντηθεί το ερώτημα αν θα κοπεί ένα δέντρο δίπλα στην πρασιά και αφού κόπηκαν 3 ελιές από ασυνεννοησία του εργολάβου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Καταθέσαμε πολύ συγκεκριμένα την σύγχρονη άποψη για τις αναπλάσεις πεζοδρομίων : Διεύρυνσή τους στο μεγαλύτερο δυνατό πλάτος, σαφής υπεράσπιση του πεζού, των ΑμεΑ και όλων όσων απαιτούν την βαδισιμότητα. Μόνο αν όλοι αυτοί εμποδίζονται μπορεί να κοπούν δέντρα και με απαραίτητη την μεταφορά των στύλων ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Η Δημοτική αρχή, χωρίς βασικό ΄΄μπούσουλα΄΄ την διεύρυνση των πεζοδρομίων παλινωδούσε και στην μελέτη και στην κοπή δέντρων. Θεωρούμε, παρά ταύτα την τελική λύση καλύτερη από αυτό που σχεδίαζαν και τους καλούμε να μην επαναλάβουν τέτοια λάθη.

                                                                                                      Η
                                                                        Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
                                                                       ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή
22/10/12