“Χαραμής. Η διαδρομή ενός επωνύμου” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

29/10/2012

Στην κατάμεστη αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείο Α. Κοντόπουλος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Π. Χαραμή  “Χαραμής. Η διαδρομή ενός επωνύμου”. Το οποίο συνεισφέρει στοιχεία και αναμνήσεις από τη ζωή της προπολεμικής Αγίας Παρασκευής και των πρώτων οικιστών της, όπως η οικογένεια του συγγραφέα-ερευνητή.

Το έργο παρουσίασε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Τάκης Δ. Ψαράκης, ο οποίος αναρωτήθηκε αν στους σημερινούς καιρούς μπορεί κανείς να μιλάει για την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συμμαθητές, τους γείτονες με τρόπο γλαφυρό και ελκυστικό. Και αν αυτή η αφήγηση παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον αναγνώστη και τον ακροατή και αν τον παρακινεί σε παρόμοια διαβήματα και έργα.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς, ο επικεφαλής της “Νίκης για την Αγία Παρασκευή” κ. Σταθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο πρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος κ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Γαβράς και Βλάχος, ο γραμματέας του Συλλόγου Τσακού κ. Μίχας, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων κ. Σταθοπούλου, το μέλος του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Σπυριδάκη  και η πρώην δημ. σύμβουλος κ. Μοσχονά.