«Παραμύθια κάτω από τη βελανιδιά με τον παππού και τη γιαγιά»

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στον κήπο του Α΄ τμήματος Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Χέλμειο Νηπιαγωγείο, εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία.
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες της ομάδας «Ζεύξη και Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών» διηγήθηκαν στα παιδιά το παραμύθι της «γριάς βελανιδιάς», το οποίο έχει γράψει και επιμεληθεί μέλος του Κ.Α.Π.Η.
Πρόκειται για μια ιστορία όπου η γριά βελανιδιά μεταφέρει τις εμπειρίες μιας ζωής σε ένα μικρό κορίτσι που κάθεται κάτω από τον ίσκιο της. Είναι ο ίδιος ακριβώς τρόπος με τον οποίο μέχρι σήμερα μεταφέρονται εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα από γενιά σε γενιά.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί τραγούδησαν και έπαιξαν στον κήπο και οι κυρίες της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά αναψυκτικά και μικρές λιχουδιές που είχαν οι ίδιες ετοιμάσει με πολλή αγάπη και μεράκι.
Ήταν μια γιορτή που άφησε σε όλους τη γλυκιά αίσθηση και τα όμορφα συναισθήματα που μόνο ο παππούς και η γιαγιά είναι σε θέση να μεταδώσουν στις νεότερες γενιές. Το ραντεβού για επόμενες όμορφες συναντήσεις φυσικά ανανεώθηκε!
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του Χέλμειου Νηπιαγωγείου κα. Έφη Γεωργακάκου, οι Νηπιαγωγοί κυρίες Βάσω Τζιντάνου ,Ευγενία Ψαρρά και Υβόννη Γερουλάνου, η υπεύθυνη της ομάδας του Κ.Α.Π.Η– Εργοθεραπεύτρια κα. Λαμπρινή Οικονομίδου, πολλές γιαγιάδες και πολλοί παππούδες.