Της ΔΟΥ το κατάντημα! (Μια μέρα στην ΔΟΥ στο Χολαργό)

8/11/2012

Πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Βρέθηκα σήμερα στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής -στο κτίριο του Χολαργού πια- για προσωπική μου εργασία και η εικόνα που αντίκρισα ήταν αποκαρδιωτική. Μεγάλη ουρά στα διάφορα γραφεία με δημότες κι από τους δύο (2) Δήμους που περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

Φυσικά “ενός κακού μύρια έπονται”, γιατί ένας-ένας ανακαλύπταμε ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε οπότε ή θα περιμέναμε ή θα φεύγαμε. Αποφάσισα λοιπόν να μείνω λίγο μιας και έκανα τόση απόσταση με τη βροχή να πέφτει. Οι εκδοχές για την αιτία του προβλήματος πολλές, άλλος έλεγε ότι θα διορθωθεί σε 1-2 ώρες, άλλος ότι κάνουν αναβάθμιση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλπ, κλπ. Από το προσωπικό δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση και σε ερωτήσεις όσων περίμεναν η απάντηση ήταν ότι θ’ αργήσει να διορθωθεί η βλάβη.

Μετά από δυόμιση ώρες λοιπόν αναμονής, μας ανακοίνωσαν ότι είναι θέμα του ΟΤΕ και ότι περιμένουν το συνεργείο να έρθει… Πλέον είχε πάει 11 η ώρα!

Όση ώρα ήμουν εκεί σκέφτηκα ότι μάλλον έγινε συστέγαση και όχι συνένωση των ΔΟΥ γιατί άλλα γραφεία ήταν για τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και άλλα για του Χολαργού, το ίδιο και στα ταμεία απ’ ότι μαρτυρούσαν τα χαρτιά που είχαν κολλήσει πρόχειρα στις τζαμαρίες. Επίσης σε διάφορες γωνιές υπήρχαν στοιβαγμένα χαρτόκουτα με διάφορα έγγραφα και άλλα αντικείμενα που μάλλον δεν είχαν προλάβει να τακτοποιήσουν ακόμα ή δεν είχαν που να τα τοποθετήσουν.

Αύριο θα ξαναπάω δυστυχώς …

Ζήτω οι συνενώσεις του Ελληνικού κράτους!

Λένα Μαρκή

 

(Οι φωτογραφίες είναι από κινητό)