Αντίθετη στις απολύσεις εργαζομένων η παράταξη “Μαζί για την Αγία Παρασκευή”

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της χώρας απεργούν, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παραμείνουν στην εργασία τους.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγ. Παρασκευής διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να μην προστεθούν στις λίστες των ανέργων αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται.

Την ώρα που όλοι μας πρέπει να αποφασίσουμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να γίνουν οι Δήμοι, οι φορείς που πραγματικά θα στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και θα βρεθούν κοντά στον κάθε δημότη.

Αυτή την ύστατη ώρα, η διοίκηση Ζορμπά επέλεξε την αποχώρηση από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που η ίδια συγκάλεσε, προφασιζόμενη την κινητοποίηση των εργαζομένων , και ταυτόχρονα εξέδωσε ανακοίνωση, δια της προέδρου των Παιδικών Σταθμών κ. Καψοκεφάλου, με την οποία καλούσε τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών να εργαστούν, παραπληροφορώντας τους Δημότες, ότι ουδέποτε έπαψαν να λειτουργούν.

Αυτή την ύστατη ώρα, ο Δήμαρχος Ζορμπάς και η παράταξή του, αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά την ΑΠΑΞΙΑ με την οποία αντιμετωπίζουν κάθε θεσμικό όργανο, ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο, κάθε  συλλογικότητα στην πόλη, ακόμα και το σύλλογο εργαζομένων, και επέδειξαν την «τεράστια ικανότητα» τους για δημιουργία αρνητικού κλίματος.

Ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

-Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Αντίθετα αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού στον τομέα κυρίως της άσκησης κοινωνικής πολιτικής (Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά Ιατρεία, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ κ.α.).

-Οι απολύσεις στους Ο.Τ.Α. θα φέρουν ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τομέων όπως η καθαριότητα, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός κ.α.

-Οι απολύσεις στους Ο.Τ.Α. θα προσθέσουν και άλλα ποσοστά στην ήδη καλπάζουσα ανεργία και θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση οικογένειες συμπολιτών μας.

Οι απολύσεις στους Ο.Τ.Α. αποτελούν σίγουρο τροχοπέδη για την ανάπτυξη και επομένως θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ύφεση και θα αποδυναμώσουν κάθε προσπάθεια απλούστευσης διαδικασιών και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας. Θα αποσαθρώσουν τη δυνατότητα των Δήμων για άσκηση τοπικής αυτοδιοικητικής πολιτικής και θα εμποδίσουν την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις απολύσεις εργαζομένων τόσο από το Δήμο Αγίας Παρασκευής όσο και από κάθε Δήμο της χώρας.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστούμε ώστε ακόμα ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΖΙ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ                                                       ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΒΡΑΣ

                                                                      ΑΝΝΑ ΓΑΚΗ

                         ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ