Απάντηση Δημάρχου στις ανακοινώσεις των παρατάξεων, σχετικά με την απεργία-κατάληψη των εργαζομένων στο Δήμο

«Τι δεν είπαν οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος»

Οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή» και «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» εξέδωσαν, με καθυστέρηση κάποιων ημερών, ανακοινώσεις για την απεργία των εργαζομένων του Δήμου.

Ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «μνημεία  λαϊκισμού και απόκρυψης της αλήθειας».

Κατηγορούν την Δημοτική Αρχή ότι «τράπηκε σε φυγή» από το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συγκληθεί στις 8-11-2012, επιδεικνύοντας, κατ΄ αυτούς, «απαξίωση» των Συλλόγων Εργαζομένων.

Αναλύονται μάλιστα σε «κροκοδείλια δάκρυα» για τα δίκαια των εργαζομένων, για την απαξίωση που θα υποστεί ο Δήμος με τα νέα μέτρα και τις απολύσεις, προβλέπουν «ιδιωτικοποιήσεις» και άλλα πολλά.

Απέκρυψαν όμως  και αποσιώπησαν μερικά γεγονότα, τα οποία θεωρώ σκόπιμο να τους θυμίσω:

  1. Η Δημοτική Αρχή επιθυμώντας να προστατέψει τόσο τα δίκαια και καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων στο Δήμο όσο όμως (και πρωτίστως) τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, συγκάλεσε  το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος. Η απόφαση για την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε ΠΡΙΝ την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων για κατάληψη του Δημαρχείου και των άλλων Δημοτικών χώρων. Η Διοίκηση έχει ως πάγια θέση ότι θεωρεί την  απεργία ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων αλλά την κατάληψη ως καταχρηστική και μη επιτρεπτή.

Για το λόγο αυτό, έκρινε ότι Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς κατάληψης.

Ως Δήμαρχος, δεσμεύθηκα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανασυνεδριάσει, όταν λήξει η κατάληψη του κτιρίου του Δημαρχείου και των άλλων Δημοτικών χώρων και τήρησα την υπόσχεσή μου, με τη σύγκληση της 39ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 14-11-2012, κατά την οποία  εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα το οποίο σημειωτέον υπερψήφισαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουργούλης.

  1. Οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος, κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο. Μέχρι εδώ καλώς. Δεν λένε όμως τίποτε στις ανακοινώσεις τους για τα δικαιώματα των Δημοτών, των οποίων τα συμφέροντα  υποτίθεται ότι πρωτίστως πρέπει να προστατεύουν, ούτε βεβαίως αν συμφωνούν ή όχι με το μέτρο της κατάληψης.
  2. Ο κ. Γιαννακόπουλος λίγο αργά θυμήθηκε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο Δήμο από «πιθανές» απολύσεις υπαλλήλων. Επί Δημαρχίας του όμως δεν φρόντισε να «θωρακίσει»  τον Δήμο, στελεχώνοντάς τον  με μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ. Προτιμούσε την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου,  «πολιτικών ομήρων», με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να λειτουργεί στα όριά του.
  3. Ο κ. Σταθόπουλος μας κατηγορεί ότι «τραπήκαμε σε φυγή» αλλά και για «ακραία και αυταρχική απαξίωση» των εργαζομένων και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος όμως ΔΕΝ παρευρισκόταν   καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής του. Προσήλθαν αρκετή ώρα αργότερα, όταν η συνεδρίαση είχε λήξει και αφού πιθανόν ειδοποιήθηκαν επί τούτου τηλεφωνικά. Για ποια απαξίωση μιλάει λοιπόν και από ποιόν;

Η τάση  των κυρίων Γιαννακόπουλου και Σταθόπουλου να εφευρίσκουν ζητήματα, για να μπορούν να ασκούν την λαϊκιστική,  αδιέξοδη και παλαιοκομματικού τύπου αντιπολίτευσή τους, δεν θα σταματήσει την Διοίκηση από το να συνεχίσει να προασπίζεται το Δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βασίλης Ζορμπάς 

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής