Απάντηση Δημάρχου κ Β.Ζορμπά στόν αρχηγό παράταξης κ.Ι.Σταθόπουλο

                                                                                                                                                                                                      19/11/2012

 Έπεσαν οι «μάσκες»
Είναι πλέον σαφές ότι, προϊόντος του χρόνου, η τακτική που χρησιμοποιούσαν κάποιοι για να τα έχουν με όλους καλά δεν αποδίδει πια, καθώς πέφτουν θύματα της ίδιας τους της τακτικής.
Ο λόγος για τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο και την Δημοτική του ομάδα. Στην 38η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8-11-2012), που είχε σαν θέμα ««Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή που αφορούν την Αυτοδιοίκηση», δεν παραβρέθηκε, εμφανιζόμενος πολλή ώρα αργότερα με δύο από τους Δημοτικούς του Συμβούλους, αφού πιθανόν πρώτα κλήθηκε τηλεφωνικά. Με τον τρόπο αυτό, έδειξε το «ενδιαφέρον» του για τους εργαζόμενους του Δήμου. Είχε όμως το θράσος να εκδώσει στην συνέχεια ανακοίνωση φλυαρώντας και καταγγέλοντας από συνήθεια.
Στην 39η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14-11-2012) ο κ. Σταθόπουλος, προφανέστατα επειδή το ακροατήριο αποτελείτο από Υπαλλήλους του Δήμου, ακολουθώντας την συνηθισμένη τακτική του «χαϊδεύουμε αυτιά», τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της τακτικής των καταλήψεων των Δημοτικών χώρων και κτηρίων, οι οποίες καταλήψεις:
α. Δεν επέτρεψαν στους Δημότες την πρόσβαση σε χώρους που τους ανήκουν και τους πληρώνουν με τους φόρους τους.
β. Δεν επέτρεψαν την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών , με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι Δημότες, ιδίως του ιδιωτικού τομέα, να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα.
Στη συνέχεια και ενώ, ενδεδυμένος τον χιτώνα του «εργατοπατέρα», είχε εκφωνήσει έναν «Φιλιππικό» κατά της Δημοτικής Αρχής που αντιτίθεται σταθερά στις καταλήψεις, απέρριψε το προσωπείο του «επαναστάτη» και κατηγόρησε την Διοίκηση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, ότι δεν έγινε απεργοσπάστης προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Δρόμου Μικρών Παιδιών (στον οποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή 1500 παιδιά)!
Επιπλέον, τάχθηκε κατά της αναγκαιότητας αξιολόγησης των Υπαλλήλων. Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω προς την Αντιπολίτευση (σχεδόν στο σύνολό της) αλλά και σε κάποιους οι οποίοι από εμπάθεια ή ιδιοτέλεια προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι η αξιολόγηση των Υπαλλήλων (μετά και από επιμόρφωσή τους) είναι αναγκαία για την καλύτερη αξιοποίησή τους και κατά συνέπεια για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Και φυσικά, θα πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα θεσπιστούν.
Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος, κατά την προσφιλή του πια μέθοδο σε κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα, ψήφισε ΛΕΥΚΟ στη πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή.
Πέραν όμως όλων αυτών, ο κ. Σταθόπουλος ακολουθώντας μια ακραία διχαστική πρακτική, επιτίθεται και με κατηγορεί ως «Μνημονιακό», λόγω των κομματικών μου καταβολών τις οποίες άλλωστε ουδέποτε απέκρυψα όπως ο ίδιος, πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο της Παράταξής του, ως «Ανεξάρτητος». Αν οι κομματικές καταβολές χαρακτηρίζουν τους «Μνημονιακούς», θα έπρεπε να έχει «διαγράψει» πολλούς από την Παράταξή του…

                                                                                                      Ο Δήμαρχος

                                                                                           Βασίλης Ζορμπάς