Δήλωση Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά σχετικά με πρόσφατες ανακοινώσεις Δημοτικών Παρατάξεων

 

 

Δεν συνηθίζω να μετέχω στις διάφορες διελκυστίνδες ανακοινώσεων των Δημοτικών Παρατάξεων, που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό των Δημοτών και το «ψάρεμα» ψήφων σε «θολά νερά».
Αναγκάζομαι όμως να παραβώ την Αρχή μου αυτή, επειδή οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος συνεχίζουν τον κατήφορο που έχουν επιλέξει σαν πολιτική στάση, διαστρέφοντας εσκεμμένα την πραγματικότητα αλλά και θέτοντας σε δοκιμασία την κοινή λογική.
Ο κ. Γιαννακόπουλος τελευταία εμφανίζεται ως «προστάτης» των συμφερόντων των εργαζομένων, για το μέλλον των οποίων «ανησυχεί».
Επί Δημαρχίας του προσλάμβανε κατά δεκάδες και εκατοντάδες Υπαλλήλους, ως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, μόνο και μόνο για δημιουργεί ή να εξυπηρετεί «υποχρεώσεις».
Δεν ανησυχούσε τότε για τους ανθρώπους αυτούς; Πάντως για τον Δήμο δεν ανησυχούσε, αφού συνέπεια της πολιτικής του αυτής είναι να υπάρχει σήμερα ένδεια προσωπικού λόγω της απομάκρυνσης όλων αυτών των συμβασιούχων σε συνδυασμό και με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.
Τόλμησε όμως να θίξει και το θέμα του ΟΤ 118. Ένα θέμα το οποίο δημιούργησε, ζημιώνοντας και οικονομικά το Δήμο, η παροιμιώδης ολιγωρία και η προχειρότητα της Διοίκησής του, γεγονός που είναι γνωστό στην Πόλη.
Και με την γνωστή επίσης «ανευθυνο-υπευθυνότητά» του, επιχειρεί να επιρρίψει τις τεράστιες και αποκλειστικές ευθύνες του σε άλλους.
».
Ο κ. Σταθόπουλος, έχει εμφανέστατα χάσει την ψυχραιμία του. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να ισορροπήσει «πατώντας σε δύο βάρκεςΥπεραμύνεται των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και ψηφίζει ΛΕΥΚΟ σε ένα λογικό Ψήφισμα συμπαράστασης προς αυτούς. Υπερασπίζεται το δικαίωμα της απεργίας και καλεί τον ΠΑΟΔΑΠ να γίνει απεργοσπάστης. Υπερακοντίζει για την ανάγκη αξιοκρατίας και αρνείται να δεχθεί την θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των Υπαλλήλων. Κόπτεται για το συμφέρον των Δημοτών και στηρίζει τις καταλήψεις που τους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Το γεγονός ότι καθημερινά αποκαλύπτεται αυτή η πολιτική του, του δημιουργεί πανικό. Τέτοιον που τον ανάγκασε, εκτός από τις ανακοινώσεις της Παράταξής του, να δώσει και συνέντευξη σε κάποιο έντυπο. Για να απολογηθεί δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, να διαστρεβλώσει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο.
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αφήσει κατά μέρους τον «πολιτικαντισμό» και να πατήσει σε «στέρεο έδαφος». Να αποκτήσει επί τέλους σαφή και σταθερή θέση στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου.
Καλώ για τελευταία φορά τους κ. Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο, να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους Δημότες, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Χώρα μας και κατά συνέπεια για το Δήμο μας.
Να ασκήσουν εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση και όχι με ανακοινώσεις για ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα θέματα, που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό δημιουργούν. Καταλαβαίνω την αγωνία του πρώτου να αποσείσει τις ευθύνες του για τα σοβαρά προβλήματα που κληροδότησε στο Δήμο η «αφ΄ υψηλού» Διοίκησή του, καθώς και την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση που βιώνει από την ίδια του την Παράταξη.
Καταλαβαίνω και την μεγάλη επιθυμία- αυτοσκοπό του δεύτερου για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου καθώς και την προσπάθειά του να συμβιβάσει τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στη δική του Παράταξη.
Δεν τους δικαιολογώ όμως , γιατί θυσιάζουν στο βωμό του προσωπικού τους συμφέροντος το συμφέρον του Δήμου.

  Βασίλης Ζορμπάς
                                                                              Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής