Συνέντευξη Δημάρχου Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά 27/11/2012 (video 1*2*3)

 

Για το περιεχόμενο της συνέντευξης του Δημάρχου δημοσιεύουμε τα παρακάτω  video. Εμείς θα μείνουμε σε μερικά σημεία που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας. Ο κ. Ζορμπάς μίλησε σκληρά την προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου ιδίως ότι αφορά τα οικονομικά που παρέλαβε, αλλά δεν άφησε απ’ έξω και τον κ. Σταθόπουλο και  όσους συνέχισαν να τον πολεμάνε. Μίλησε με αριθμούς για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση χρήματος. Έδωσε όμως και μια είδηση σημαντική για τους Αγιοπαρασκευιώτες.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ξεκίνησε την ομιλία του από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πολιτική για την οποία όπως είπε είναι περήφανος. Κάλεσε τους πολίτες, αυτούς που έχουν έστω το ελάχιστο να ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο. Η είδηση στον τομέα αυτό ήταν ότι θα μειωθούν  τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ του 2013  των κατοικιών κατά 10% και των καταστημάτων κατά 4%, το αντιστάθμισμα θα γίνει από τις μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, κολέγια, super markets). Τα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη που περίσσεψαν θα δοθούν για την αγορά ενός κάδου πλυντηρίου και 2  ρομποτικών υπόγειων κάδων για την κεντρική πλατεία.

Στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  τομέα είπε «Παραλάβαμε ένα χάος, δεν λειτουργούσε τίποτα, δεν υπήρχε τίποτα». Οι συμβασιούχοι ήταν όμηροι και τους είχαν για τις εκλογές για να υφαρπάξουν ψήφους.

Στον τομέα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κατήγγειλε κατασπατάληση χρήματος στα νομικά πρόσωπα και μια προσπάθεια να τα διαλύσουν την προηγούμενη χρονιά τόσα τα Εργαστήρια Τέχνης όσο και το Ωδείο. Τα 2 κλειστά γυμναστήρια δημιουργήθηκαν επί Δημάρχου Χατζηανδρέου  και καμιά άλλη υποδομή δεν κατασκευάστηκε έκτοτε. Αναρωτήθηκε ως δημότης: τα 5-6.000.000 € το χρόνο που επιχορηγούνταν ο Αθλητικός οργανισμός που πήγαν;  698.000€ απλήρωτα τιμολόγια παρέλαβαν με τον Αθλητικό οργανισμό!

Τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ η δημοτική αρχή προσπαθεί να τα εντάξει σε προγράμματα του ΕΣΠΑ & του ΟΣΚ  όχι να γίνουν εξ ιδίων πόρων. Το Δημαρχείο τον Ιούνιο του 2013 θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, όσο για τα χρήματα υπάρχει σκέψη να ληφθεί δάνειο μιας και ο Δήμος πλέον είναι αξιόπιστος –κάτι που ο Δήμαρχος τόνισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης- και από χρήματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν σε έργα που θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ και ΟΣΚ.

Από το 2001 έως το 2010 στα ταμεία του Δήμου μπήκαν όπως είπε χαρακτηριστικά 230.000.000€ και δεν έγινε κανένα έργο. Τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Αν αποταμίευαν έστω το 10% αυτών  θα υπήρχαν 23.000.000€ για έργα.

Μίλησε και για «παπαγαλίνες», δηλαδή για κάποιες κυρίες που σκορπίζουν φήμες ότι δεν θα υπάρχει πετρέλαιο για τα σχολεία και θα κρυώνουν τα παιδιά. Μια λέξη που έκανε αίσθηση και ακούστηκε πολύ τις επόμενες ώρες.

Στα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ο ισολογισμός φέτος για πρώτη φορά θα έχει κέρδη.

Μιλώντας για τα στελέχη του είπε: Καλύτερα νέους και «άπειρους» & «έντιμους» & «τίμιους» & «ηθικούς» παρά τους «έμπειρους» σε όλα. Με τους «άπειρους» εξασφαλίσαμε τη διαφάνεια.

“Διαχειριστήκαμε τα χρήματα των δημοτών με σεβασμό”.

—————————————————————-

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς δέχτηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που ήταν παρόντες. Δύο (2) σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν στο στάδιο αυτό. 1) Ότι αποφασίστηκε από τη Δημοτική αρχή και θα συζητηθεί και στο δημοτικό, να παραχωρηθεί οικόπεδο του Δήμου στα Πευκάκια για να αξιοποιηθεί από τα ΑΜΕΑ. 2) Ο Δήμαρχος με επιστολή ζήτησε από τον υπουργό Δημοσίας τάξης κ. Δένδια να έρθει η τροχαία στην Αγία Παρασκευή και αναμένεται ραντεβού με τον υπουργό.

Οι ερωτήσεις του AgiaParaskevi images  αφορούσαν την ακίνητη περιουσία του Δήμου και την αξιοποίησή της και δεύτερον το ποιος θα  αξιολογήσει  τους υπαλλήλους του Δήμου  και με τίνος χρήματα.

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις αφορούσαν την μεταφορά της ΔΟΥ και αν ο Δήμαρχος «οσμίστηκε» σκάνδαλο και έστειλε την επιστολή για το κτίριο της ΔΟΥ Χολαργού στον υπουργό, αναφορά στις δυσκολίες που επέφερε ο «Καλλικράτης», αν η μείωση στα Δημοτικά τέλη θα είναι διαφορετική για ειδικές ομάδες, πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι πολίτες λόγω των οικονομικών συγκυριών, η ασφάλεια των πολιτών και αν λαμβάνονται μέτρα, τα δημοτικά ιατρεία και την πιθανότητα διαδημοτικής συνεργασίας και αν θα επηρεάσει την λειτουργία του Δήμου Αγίας Παρασκευής η μείωση των κονδυλίων.

Ο κ. Ζορμπάς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, για την ΔΟΥ μάλιστα είχε όλο το φάκελο μαζί του, αναφέρθηκε και στους μισθούς των υπαλλήλων  της Βουλής οι οποίοι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση απέναντι στον Ελληνικό λαό.