Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 27/11/2012 – προ ημερησίας και το Γιαβάσειο (video *1*2)

 

Χωρίς την παρουσία του Δημάρχου κ. Ζορμπά ξεκίνησε η συνεδρίαση, ο οποίος είχε ενημερώσει πως θ’ αργήσει και τουλάχιστον έως το σημείο που παρακολουθήσαμε  (τη συζήτηση του 3ου θέματος), δεν είχε παρουσιαστεί.

Θέμα όρων διάθεσης της αίθουσας του Δημοτικού συμβουλίου τέθηκε στην συνεδρίαση της 27η Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος κ. Βουτσινάς αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου είχε διατεθεί η αίθουσα  και κάποιος από τα άτομα που τη χρησιμοποίησαν έκανε εικαστικές παρεμβάσεις, δηλαδή πήρε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την μετέφερε στην αποθήκη του κτιρίου. Πρόταση του προέδρου ήταν η αίθουσα να παραχωρείται μετά από αίτηση & έγκριση και να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που θα την παραλαμβάνει και θα την παραδίδει όπως την παρέλαβε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις των αρχηγών των παρατάξεων, δηλαδή να παραχωρείται υπό όρους. Η κ. Παπαδοπούλου (αναπληρώτρια του Δημάρχου)τόνισε το πρόβλημα που προκύπτει με το συναγερμό του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να δίνεται η αίθουσα τα Σαββατοκύριακα γιατί δεν υπάρχει άτομο να πηγαίνει να κλείνει και να ανοίγει το συναγερμό. Για το χρονικό αυτό διάσημα μπορούν να χρησιμοποιούν την αίθουσα κάποιου σχολείου.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ως υπεύθυνος της ΔΕΠ όμως παρουσίασε την δυσκολία που υπάρχει στο να χρησιμοποιηθεί αίθουσα σχολείου το Σαββατοκύριακο εφόσον δεν υπάρχει φύλακας αλλά ούτε καθαρίστρια. Ζήτησε να μην ασκείται πίεση στον Διευθυντή οποιουδήποτε σχολείο αλλά να δείχνεται λίγος σεβασμός.

Με αφορμή επιστολή του συλλόγου ΣΕΡΔΑΠ προς το ΔΣ για την μη παροχή γάλατος και ειδών ατομικής προστασίας προς τους εργαζόμενους του Δήμου, ο αντιδήμαρχος  κ. Κωστόπουλος απάντησε ότι όσον αφορά το γάλα είναι στη διαδικασία παραλαβής του από το Δήμο. Για τα είδη ατομικής προστασίας είπε ότι την άλλη Παρασκευή θα διενεργηθεί πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός. Για όλα αυτά είναι ενήμερο το σωματείο και απορεί για το λόγο αποστολής αυτής της επιστολής προς το ΔΣ.

 Σημαντική καταγγελία από τον κ. Τσιαμπά για δολιοφθορές σε δημόσιους χώρους και μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια όλων καθώς και των μέσων ενημέρωσης. Όπως περιέγραψε μετά από αποκατάσταση χώρων από το συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας σε χώρους παιδικών χαρών παρουσιάστηκαν δολιοφθορές τέτοιες που δεν δικαιολογούνται να έγιναν τυχαία από μικρά παιδιά. Για παράδειγμα στην παιδική χαρά στην οδό Αρκαδίου βρέθηκε πεσμένο όλο το κάγκελο της μιας πλευράς, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποκατάστασή του από την τεχνική υπηρεσία. Υπήρξε επίσης καταγγελία ότι σε ομάδα παιδιών στην πλατεία του Αη-Γιάννη υπήρχαν και δύο μεγάλοι και όταν κάποιοι τους πλησίασαν για να τους ζητήσουν να μην κάνουν φασαρία γιατί ήταν προχωρημένη η ώρα, ο ένας από αυτούς απάντησε “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” ! Θα πρέπει είπε ο κ. αντιδήμαρχος να βρουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν και όχι κάνοντας ζημιές που πληρώνουν τελικά οι δημότες και οι γονείς τους.

( video 1)

(video 2)