Απολογισμός της παράταξης “ΜΑΖΙ” και σχέδιο δράσης, 28/11/2012 (video 1*2)

 

«Είναι ένας Δήμαρχος που δεν έχει κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, στόχο, ευαισθησίες.

Κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Είναι ένας επικίνδυνος Δήμαρχος!»

Με τα λόγια αυτά ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος περιέγραψε τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά στην χθεσινή συνάντηση της παράταξης «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή» που έγινε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου.

Πολλοί φίλοι της παράταξης ήταν εκεί, μέλη τοπικών και αθλητικών συλλόγων και μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Γιαννακόπουλος σαν ευγενικός οικοδεσπότης τους καλωσόρισε όλους, τον καθένα ξεχωριστά. Δίπλα του ο Γιάννης Μυλωνάκης ο οποίος κατά τον κ. Γιαννακόπουλο θα είναι ο γραμματέας και ο υπεύθυνος για την παράταξη.

Σε δύο στάδια κινήθηκε  η συζήτηση:

  1. Τον απολογισμό των 2 χρόνων  και
  2. Τον τρόπο που πρέπει να δράσει η παράταξη

Το πρώτο video αναφέρεται στον απολογισμό του τι δεν έκανε  ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ξεκινώντας ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως όταν ήταν δημοτική αρχή πήγαιναν σε κάθε γειτονιά και συζητούσαν τα προβλήματα και ενεργοποιούσαν τους πολίτες. Πράγμα που δεν κάνει ο κ. Ζορμπάς με τον απίστευτο χαρακτήρα που άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα την άλλη.

Αρχίζοντας από τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ έδειξε πως ο νυν Δήμαρχος παρουσιάζει ότι παρέλαβε 18.000.000€ χρέη ενώ δεν ισχύει αυτό, πως σε δύσκολους καιρούς μείωσε το έλλειμμα και έκανε το Δήμο  κερδοφόρο ( απορεί γι΄ αυτό ο κ. Γιαννακόπουλος), πως παρουσιάζει ότι τα Νομικά Πρόσωπα είχαν μόνο χρέη χωρίς να αναφέρει τι χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. «Πράγματι είμαστε στους καλύτερους Δήμους και αυτό οφείλεται σε μας και στο Σιδέρη».

Συνεχίζοντας το δριμύ «κατηγορώ» στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μίλησε για τα Δημοτικά ιατρεία , το ΚΕΠ και τους δύο παιδικούς σταθμούς που έκλεισαν και  για τις δράσεις στο ΚΑΠΗ που έχουν μειωθεί.

Μιλώντας για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  είπε ότι πλέον το 95% των προμηθειών και των έργων είναι με απευθείας ανάθεση κάτι για το οποίο ο κ. Ζορμπάς κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση, ενώ το κάνει αυτός. Προσπαθεί να μειώσει τα ποσά που υποσχέθηκε στους αθλητικούς συλλόγους, προσέλαβε επικοινωνιολόγο και έφτιαξε γραφείο προβολής Δημάρχου και έκανε προσωπικό blog το site του Δήμου. Ο Δήμαρχος δεν έχει συνεργαστεί σε κανένα θέμα με την αντιπολίτευση, έχει συμβούλους μόνο συγγενείς είτε έχουν προσόντα είτε όχι. Βλέπει παντού εχθρούς και με ανακοίνωση βρίζει τους δημοσιογράφους «ξεφτίλες».

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα γεγονότα που αφορούν την μεταφορά της εφορίας και το πολυνομοσχέδιο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, κατακεραυνώνοντας τις κινήσεις του Δημάρχου. Τον κατηγόρησε ότι δεν ζήτησε ποτέ την αρωγή των συλλόγων και δεν ενδιαφέρθηκε για το σχολείο Μακρή, το Μπαρμπίκα και το πάρκο Νεαπόλεως.

Κάνοντας αυτοκριτική είπε ότι:

«Ο μόνος λόγος που  δεν είμαστε διοίκηση είναι η Αγίου Ιωάννου!

Λάθος μας που δεν ξεκινήσαμε το έργο της Ελ. Βενιζέλου πριν τις εκλογές».

Μίλησε για τον τομέα του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και κατήγγειλε πως ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είχε πει τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου «παραμάγαζο του Συνασπισμού»!

Κλείνοντας αυτό το στάδιο ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως αυτά έπρεπε να τα γνωρίζουν οι πολίτες.

(video 1 μέρος)


.