Ωράριο καταστημάτων – διαθεσιμότητα – αξιολόγηση οδηγούν σε ένταση το ΔΣ, 5/12/12 (video 1*2*3*4*5)

 

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με την παρουσία αρκετών συμπολιτών μας που έχουν υπαλληλική σχέση ή ιδιοκτησία καταστήματος στην πλατεία του Αη Γιάννη και το αίτημα να συζητηθεί το θέμα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων από τις 01:00πμ στις 03:00πμ. Όπως όμως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, το θέμα πρέπει πρώτα να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή δεν έχει αντίρρηση για παράταση ωραρίου για Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, όχι τις καθημερινές εφόσον τηρούνται κάποιοι κανόνες, όμως πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία.

Έγινε αναφορά από τον κ. Γιαννακόπουλο  (και κατόπιν και άλλους δημοτικούς συμβούλους) στο χαμό της Μάρης Σταθάκη, για χρόνια δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής ψηφοδελτίου στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και αρχές του ’90. Πρότεινε να  συνταχθεί ένα συλλυπητήριο ψήφισμα προς την οικογένειά της και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στολισμός κεντρικής πλατείας: ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως δέχτηκε παράπονα από τον ιερέα του Ναού της Αγίας Παρασκευής και ο Δήμαρχος απάντησε ότι ήδη οι διάφορες εγκαταστάσεις έχουν απομακρυνθεί από το Ναό σε σχέση με πέρυσι, ότι η πλατεία ανήκει στο Δήμο, αναρωτήθηκε πως την εκκλησία δεν την ενοχλούν  τα αυτοκίνητα που παρκάρουν ακριβώς μπροστά τις άλλες μέρες και ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκαν 2 μετρητές ρεύματος για καλύτερο έλεγχο.

Οδοντιατρικό μηχάνημα: σε ερώτηση του κ. Σταθόπουλου πόσο κόστισε και πως αποκτήθηκε, η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως κόστισε 8.500€ και αγοράστηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν τέθηκε το θέμα της διαθεσιμότητας -ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για την αντισυνταγματική κίνηση του κ. Μανιτάκη να βάλει 2700 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα χωρίς σ’ αυτό να έχει λόγο ο κάθε Δήμαρχος- και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – σε ερώτηση του κ. Σταθόπουλου για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει σταλεί καμία λίστα με ονόματα, μόνο τον αριθμό για να αποδείξει ο Δήμος ότι δεν εμπλέκεται στο πολυνομοσχέδιο και με αυτό τον τρόπο ίσως έρθουν εργαζόμενοι από άλλους δήμους που πλεονάζουν. Όσο για την αξιολόγηση τόνισε ότι πρέπει να γίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Μίλησε με σκληρά λόγια για “ομερτά” δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ και σε έντονη αντίδραση του κ. Γουργούλη πως δεν είναι σωστό και κόσμιο να βάζει συλλήβδην σε ένα κουβά όλο το Δημόσιο τομέα, ο κ. Ζορμπάς δέχτηκε ότι υπάρχουν και αξιόλογοι υπάλληλοι και χάρη σε αυτούς υπάρχει ακόμα το ελληνικό δημόσιο. Μίλησε και για συνεχή επιμόρφωση ανά 2-3 χρόνια γιατί οι περισσότεροι είναι  “στραβάδια” και μέχρι τώρα σεμινάρια παρακολουθούσαν όλο οι ίδιοι. οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και επικράτησε ένταση για ένα διάστημα.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Γαβρά που δήλωσε :

“…Οι διαφορές που έχουν καταγραφεί σε όλα αυτά με τις απόψεις της ηγεσίας της παράταξης και της Δημοτικής Ομάδας «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», έχουν αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και δεν μου επιτρέπουν πλέον την συμπόρευση με τη σημερινή της δομή και την σημερινή της λειτουργία”.

Ήταν μια έκπληξη που μας ξάφνιασε όχι τόσο στην ουσία της, αλλά η χρονική στιγμή που έγινε.

1o video

….
(video.2)

(3o video)

(4o video)

(5o video)