Γενική Συνέλευση και Ενίσχυση της Στέγης Γερόντων από το Σύλλογο κατοίκων Τσακού

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο, η ετήσια Γενική Συνέλευση του δραστήριου συλλόγου της πόλης μας, του συλλόγου κατοίκων Τσακού.

Η μεγάλη  προσέλευση και η ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου για ενίσχυση της Στέγης Γερόντων, είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας τροφίμων και λοιπών αναγκαίων προϊόντων, τα οποία κατά το πέρας της φιλανθρωπικής εκδήλωσης μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα στη Στέγη Γερόντων.
Μετά την εκλογή του προεδρείου, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Βασίλειος Σαββίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό κάλεσμα και τόνισε πως ο Σύλλογος κατά τη διάρκεια και της νέας χρονιάς θα είναι πάντα δίπλα στο συμπολίτη, στον αγώνα για μια καλύτερη γειτονιά, όπως όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει.

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Γραμματέας του Συλλόγου, κος Τάσος Μίχας, ο οποίος επιγραμματικά ανέφερε τις ποικίλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το 2012 στους τομείς της φιλανθρωπίας, του εθελοντισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των κατοίκων. Επίσης, αναφορά έγινε και στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή (διακοπή έργων στην Ελ. Βενιζέλου, αλόγιστη κοπή δέντρων στα πλαίσια του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση και Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή του Τσακού», ΟΤ 118, λόφος Τσακού, Κολυμβητήριο, προβλήματα Νέας Ζωής κ.ά.) για τα οποία έχει και εγγράφως ενημερωθεί η δημοτική αρχή, χωρίς όμως καμία απολύτως ανταπόκριση στα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα από την πλευρά της.
Ακολούθως, τον λόγο πήραν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι και αυτοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής από τη Νέα Ζωή μέχρι τα Διδασκαλικά, με πιο χαρακτηριστικά αυτά της ασφάλειας, του πράσινου, των λεωφορειακών γραμμών, της λειτουργίας των Super Market, της τοποθέτησης ΑΤΜ, των πεζοδρομίων, του Νεκροταφείου κ.ά. Η συνέλευση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, πλην του Δημάρχου και όλων των αντιδημάρχων των οποίων η απουσία προκάλεσε αίσθηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μια γενική συνέλευση ενός συλλόγου όπου οι κάτοικοι μεταφέρουν και συζητούν όλα τα τοπικά προβλήματα.
Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος, κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, κοι Σταθόπουλος και Γκιζιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κοι Κρητικίδης, Ησαίας, Κωνσταντακόπουλος, Γαβράς, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων π. Σταύρος Τρικαλιώτης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων ¨Αναγέννηση¨, κος Στέφανος Μπακογιάννης και η κα Αγλαΐα Γεωργακοπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, κα Αυρα Καράμπελα, ο γραμματέας του Γ.Σ.Α.Π., κος Σταύρος Σταύρου και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κοι Μυλωνάκης και Φωτόπουλος.

                                                      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού
Ο Πρόεδρος                                                                                                                      Ο Γραμματέας

Βασίλειος Σαββίδης                                                                                                 Αναστάσιος Μίχας