Ο Δήμαρχος απαντά στις παρατάξεις με καυστικό τρόπο “Γιαννακόπουλο-Σταθόπουλο”

 

Οι κύριοι Γιαννακόπουλος αι Σταθόπουλος, θα πρέπει να έχουν μεγάλο απόθεμα θράσους για να εκδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις και για τον Τομέα Καθαριότητας της πόλης. Ιδίως ο πρώτος, γιατί ο δεύτερος έχει και μια δικαιολογία αφού δεν έχει διοικήσει ποτέ και μονίμως παρακολουθεί εκ του μακρόθεν και αφ΄υψηλού τα πράγματα στο Δήμο μας.
Και οι δύο γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων από το 2011. Και ότι το ποσό που απαιτείται για την αγορά τους (αφού προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη) υπάρχει και βρίσκεται κατατεθημένο στο λογαριασμό του Δήμου. Η αγορά όμως, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σήμερα, πρέπει να εγκριθεί από την Ενιαία Αρχή Προμηθειών, η οποία μόλις προ ολίγων ημερών απέστειλε την σχετική έγκρισή της . Οπότε και θα ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία για την προμήθεια. Αυτά είναι σε γνώση και των δύο αλλά για μικροπολιτικούς λόγους τα αποκρύπτουν, επιχειρώντας να εξαπατήσουν τους Δημότες. Επί Δημαρχίας του κ. Γιαννακόπουλου είναι αλήθεια ότι πραγματοποιήθηκε, μέσω προγράμματος, η παραχώρηση στο Δήμο (μαζί με πολλούς άλλους Δήμους) τριών απορριμματοφόρων δωρεάν. Επίσης αγοράστηκαν δύο απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο κάδων (το οποίο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουδέποτε δούλεψε σωστά). Αυτά όμως αγοράσθηκαν με Leasing, το οποίο σημαίνει καταβολή τόκων από το Δήμο και το οποίο ακόμη αγωνιζόμαστε να αποπληρώσουμε. Θα είχε ενδιαφέρον να μας έδινε μια εξήγηση ο κ. Γιαννακόπουλος. Αφού τα χρήματα γι΄αυτά προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη, γιατί αγοράστηκαν με δάνειο; Μήπως για να χρησιμοποιηθούν τα ανταποδοτικά τέλη κάπου αλλού (πρακτική που την εφάρμοζε κατά κόρον); Ή για να δίνουμε τόκο σε τράπεζα αν και είχαμε τα χρήματα; Πέραν αυτού, αφού είχε «εξασφαλίσει» τον νέο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων, γιατί δεν τα είχε μεταφέρει εκεί επί Δημαρχίας του; Και σ΄αυτό «δεν πρόλαβε», όπως σε ένα σωρό άλλα; Θα συνιστούσαμε στον κ. Γιαννακόπουλο πέραν του να είναι περισσότερο προσεκτικός (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί), να ενημερώνει καλύτερα τον συντάκτη των ανακοινώσεών του (ο οποίος μας είναι γνωστός, γεγονός που μας προκαλεί θλίψη). Κι αυτό γιατί αναφέρει περί «δανεικής σκούπας» από τον Δήμο Χαλανδρίου καθώς και άλλα ψεύδη και ανακρίβειες. Τον πληροφορούμε ότι αυτό που πήραμε από τον Δήμο Χαλανδρίου, είναι ένα εξάρτημα της σκούπας (όταν χάλασε δική μας), μέχρι να προβούμε σε προμήθεια ανταλλακτικού, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καθαριότητα της πόλης. Πρακτική συνηθισμένη σε όλους τους Δήμους από πολλά χρόνια.
Και μία ακόμη ερώτηση στον κ. Γιαννακόπουλο. Τώρα ως Αντιπολίτευση θυμήθηκε να σκεφτεί να καταθέσει πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 15%; Γιατί όταν ήταν Δήμαρχος, τα αύξανε κάθε χρόνο στο ύψος τουλάχιστον του πληθωρισμού (αύξηση περίπου 15% στην διάρκεια της Δημαρχίας του).
Για την «μεγαλοψυχία» του κ. Σταθόπουλου να δεχθεί να ψηφίσει την μείωση των τελών κατά 10% όπως προτείναμε, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί θα μπορούσε να έχει ψηφίσει πάλι ΛΕΥΚΟ. Στην ανακοίνωσή του όμως, δεν αναφέρει ότι πρότεινε, στην ουσία, ΜΕΙΩΣΗ των τελών και για τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τα μεγάλα SUPER MARKETS. Αυτό μάλλον του διέφυγε. Όσον αφορά τα περί «σπατάλης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» για την επισκευή των παλιών μηχανημάτων και μάλιστα αδιαφανώς, αυτά ανήκουν στην φαντασία του κ. Σταθόπουλου. Τα χρήματα που ξοδεύονται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, στις οποίες μετέχει και ο ίδιος, είναι τα απολύτως απαραίτητα για να μπορούν να λειτουργούν τα μηχανήματα προς όφελος των Δημοτών. Εκτός και αν ο κ. Σταθόπουλος επιθυμεί να σταματήσει η καθαριότητα στην πόλη (καθόλου απίθανο) για να δημιουργηθεί χάος. Συνηθισμένη «λογική» και πρακτική του χώρου στον οποίο κινείται.
Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», για το οποίο καλύτερο προσπαθεί πάντα, με τα μέσα και το περιορισμένο προσωπικό που διαθέτει. Περίμενα ότι οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων και θα ήταν αρωγοί στο έργο της. Αντ΄αυτού επιχειρούν με κάθε τρόπο να μηδενίσουν και να συκοφαντήσουν, προσκολλημένοι σε ιδέες και πρακτικές ενός φαύλου και ξεπερασμένου παρελθόντος. Και τοποθετούν τις προσωπικές φιλοδοξίες και επιθυμίες πάνω από το συμφέρον του Δήμου, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο κρίσης από τους Δημότες. Πλανώνται.
                                                                                     Βασίλης Ζορμπάς
                                                                        Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής