Η Αγία Παρασκευή απέκτησε Κοιν. Μαγειρείο και Κοιν. Ανταλλακτήριο ρούχων

Τα σημεία των καιρών ωθούν συνεχώς στην διεύρυνση της Κοινωνικής πολιτικής των Δήμων. Η κρίση πλήττει συνεχώς περισσότερους συνανθρώπους μας.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μείνει αμέτοχος ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, γι’ αυτό αποφάσισε τη δημιουργία Κοινωνικού μαγειρείου και Κοινωνικού ανταλλακτήριου  ρούχων & ειδών ένδυσης, ώστε να συμπαρασταθεί στους δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την εκδήλωση των εγκαινίων:
—————————–
Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη προσέλευση πολιτών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 11.00 το πρωί ,τα εγκαίνια δύο ακόμα νέων θεσμών Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής .
Tου Κοινωνικού Μαγειρείου και του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου Ρούχων & Ειδών Ένδυσης, που  ανοίγουν τις πόρτες τους και ξεκινούν τη λειτουργία τους  προκειμένου να παρέχουν στήριξη και αρωγή σε οικονομικά ασθενέστερους  συμπολίτες μας.
Σημείο εκκίνησης ήταν το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», το οποίο εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο και  ήδη λειτουργεί δυναμικά με προσφορές πολιτών, επαγγελματιών και φορέων παρέχοντας  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 150 περίπου οικογένειες. Ο Δήμος μας πραγματοποιεί, σε συνεργασία με εθελοντές ,συνεχείς εξορμήσεις σε super markets,προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για να προσφέρουν ότι μπορούν.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής  κ. Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στα δύσκολα και στη δίνη της κρίσης δεν λιποτακτεί.
Κάνει το καθήκον της με σαφή προσανατολισμό στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, στην περικοπή όλων των αλόγιστων δαπανών και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής που απευθύνεται στους πλέον αδύναμους συνδημότες μας.
Τόνισε ότι «καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα πραγματικά θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Αυτή τη δύσκολη ώρα οφείλουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους, τους αστέγους και τη νέα γενιά που πληρώνει το τίμημα των λαθών της προηγούμενης. Αγωνιζόμαστε καθημερινά και με όλες μας τις δυνάμεις για να θεμελιώσουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από απίστευτα δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
Ζητούμε να «αγκαλιάσετε» και υποστηρίξετε και αυτές τις δράσεις, Περιμένουμε την -έστω και ελάχιστη- προσφορά σας για να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη!
Σαν λαός έχουμε ευαισθησία και ανθρωπιά και τώρα είναι η στιγμή να τις επιστρατεύσουμε.
Ευχαρίστησε από καρδιάς την Δημοτική  ομάδα  και τους συνεργάτες του, αλλά πρωτίστως τους εθελοντές για την αμέριστη και διαρκή προσφορά και συνεισφορά τους και απένειμε συμβολικά τιμητική διάκριση στην κα. Κωνσταντίνα Μανωλοπούλου  και στον κ. Μανώλη Μακρυπόδη.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γερασιμία Μουχτούρη, φανερά συγκινημένη, ανέφερε πως αισθάνεται ως «ευλογία» το γεγονός ότι της ανατέθηκε από το Δήμαρχο ένας τομέας ευθύνης με περιεχόμενο βαθιά ανθρώπινο, αυτό της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.
.
Την Τελετή Εγκαινίων τέλεσαν ο Πατήρ Κωνσταντίνος Σαρρής και ο Πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης .
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» κ. Βασίλης  Γιαννακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τιμολέων Κωστόπουλος, κα. Ελευθερία Παπαδοπούλου ,κα. Ελένη Δάβαρη, και κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος ,ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλης Σάρκουλας και τα μέλη  Δ.Σ κκ. Σπύρος Παπασπύρος και Παύλος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Έφη Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λέκκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος κ. Γιώργος Καζάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Νίκος Κωβαίος, Γιώργος Παναγόπουλος και κα. Άννα Γάκη, από το Σύλλογο Τσακού ο κ. Βασίλης Σαββίδης, από το Σύλλογο «Πήγασος» ο κ. Σίμος Αντωνίου, από το Σύλλογο Μικρασιατών η κα. Παρασκευή Σαριντζιώτου, από το Σύλλογο «Το Χοροστάσι» η κα. Βασίλω Ιωάννου,  υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εθελοντές και πλήθος δημοτών και κατοίκων της πόλης.
Παρευρέθηκε επίσης εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Δράσε», σε συνεργασία με την οποία, ο Δήμος μας μαζί με το Δήμο Παλλήνης διεκδικεί  τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του προγράμματος «Φτώχεια».
Την εκδήλωση μετέδωσαν  ζωντανά η τηλεόραση της ΝΕΤ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ 100,3 και το διεθνές τηλεοπτικό και διαδικτυακό κανάλι HISPAN TV και κάλυψαν με δημοσιεύματα έντυπος και ηλεκτρονικός τοπικός και υπερτοπικός τύπος. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη σημαντική τους συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου μας.