Ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά για την ανεξαρτητοποίηση της κ. Ε. Δάβαρη

.

H απόφαση της  κας. Ελένης  Δάβαρη να δηλώσει την  Ανεξαρτοποίησή της από την Παράταξη μας δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Έκπληξη προκαλεί η προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών του Δήμου και εμού προσωπικά όπως αυτή διαφαίνεται σε ανακοίνωσή της στον Τύπο.

Ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας έσπευσε να χρησιμοποιήσει και ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος για να υποβάλλει-μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου – κάποια «ερωτήματα».

Προφανώς  και υπάρχουν απαντήσεις στα επιμέρους σημεία τα οποία η κα. Δάβαρη επικαλείται ως λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της αυτή, κατά την εκτίμησή μας όμως ,οι αιτιάσεις αυτές αποτελούν την αφορμή και όχι την αιτία .

Επειδή κάποιοι έχουν  επιλεκτικά «ανεπαρκή» μνήμη, θα ήθελα να  παραπέμψω για τις απαντήσεις στα πρακτικά της 42ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (5-12-2012).

Κατά τη Συνεδρίαση αυτή η κα. Δάβαρη, ως υπεύθυνη τότε Αντιδήμαρχος, απαντά και με επιχειρήματα δικαιολογεί τις απαντήσεις της, σε πανομοιότυπα σχεδόν ερωτήματα της Αντιπολίτευσης.

Οι τότε απαντήσεις της , οι οποίες στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία, εξακολουθούν να ισχύουν.

Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο η κα. Δάβαρη δικαιολογούσε  τα ίδια που πριν λίγες ημέρες «κατήγγειλε». Την απάντηση αυτή μπορεί να δώσει μόνο η ίδια.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι όλα αυτά τα θυμήθηκε  λίγες ώρες πριν λήξει η έμμισθη θητεία της ως Αντιδημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα ανανεωθεί.  Γνωρίζοντας επίσης ότι ουδέποτε και κανείς  δεν την εμπόδισε να εφαρμόσει την οποιαδήποτε πολιτική θεωρούσε αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων της.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές και μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένες.

Δεν επιτρέπεται  όμως, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, που χαρακτηρίζεται από σοβαρότατες προκλήσεις και πρωτοφανή προβλήματα που ζητούν άμεση επίλυση για το καλό της πόλης και των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν, να θυσιάζουμε την ενότητα ,την ομοψυχία και την σύνεση που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους, στο βωμό των όποιων προσωπικών επιδιώξεων.

Εμείς αταλάντευτα επιλέγουμε να  συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις  για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Να δουλεύουμε με πείσμα και προσήλωση για την ολοκλήρωση έργων πνοής για την πόλη. Να οραματιζόμαστε και να βάζουμε ισχυρά θεμέλια για κοινωνικές δράσεις και έργα υποδομής τα οποία θα παραδώσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

 

Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και μόνο αυτά!