ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η Ελένη Δάβαρη απαντά στο Δήμαρχο με σκληρά λόγια

Είχα την πλήρη βεβαιότητα ότι η ανεξαρτητοποίηση μου δεν σας  προκαλούσε έκπληξη διότι ασφαλώς γνωρίζατε ότι η κατάσταση η οποία επικρατούσε , ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, στην διοίκηση του Δήμου απείχε και από τις αντιλήψεις μου αλλά πολύ περισσότερο από τις εξαγγελίες  σας σαν νέα διοίκηση. Η προσπάθεια ανταπάντηση σας στις αιτιάσεις μου δυστυχώς κινείται στο επίπεδο της μετριότητας όπως άλλωστε και όλη η πορεία σας μέχρι σήμερα στη διοίκηση του δήμου.

Οι αναφορές μου σαφώς και δεν απαξιώνουν την λειτουργία των υπηρεσιών συλλήβδην αλλά αναφέρονται σε δυσλειτουργίες οι οποίες αν και είχαν από καιρού επισημανθεί τόσο από εμένα όσο και από άλλους συναδέλφους ουδέποτε έτυχαν της προσοχής σας με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα πρότυπο διοίκησης το οποίο ως αντιπολίτευση επανηλλειμένα και με εμφατικό τρόπο είχατε στηλιτεύσει.

Στην πορεία που έχω διαγράψει στην τοπική αυτοδιοίκηση ουδέποτε  χρησιμοποίησα διπλή γλώσσα προκειμένου να διατυπώσω της απόψεις μου . Χαίρομαι που παραδέχεσθε ότι στα ερωτήματα μου υπάρχουν απαντήσεις διότι αυτό αποδεικνύει ότι οι επισημάνσεις μου δεν είναι κενές περιεχομένου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εσείς δεν μπαίνετε στο κόπο να τις δώσετε, όχι πρωτίστως για εμένα αλλά για να ενημερώσετε τους δημότες μας οι οποίοι φαίνεται ότι αγωνιούν περισσότερο για το μέλλον αυτής της πόλης.

Θα σας θυμίσω , διότι  μάλλον κάποιοι άλλοι έχουν «επιλεκτική μνήμη» , ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της 5ης Δεκεμβρίου 2012 η τεκμηρίωση των απαντήσεων μου έγινε με αφορμή ερώτηση της αντιπολίτευσης και αφορούσε αποκλειστικά  το θέμα της μη προμήθειας των απορριμματοφόρων και των άλλων οχημάτων τα οποία θα ανανέωναν τον «στόλο» της καθαριότητας.

Θα επισημάνω εδώ ότι ο συντάκτης της επιστολής μάλλον αγνοεί τα πραγματικά γεγονότα διότι διαφορετικά θα γνώριζε ότι είχα υποβάλλει προφορικά της παραίτηση μου στις 28/12/2012 το μεσημέρι και μάλιστα όχι κατ ίδιάν αλλά παρουσία και άλλων αυτήκοων μαρτύρων.

Οφείλω να σας ενημερώσω , αν σας έχει διαφύγει , ότι ουδέποτε επεδίωξα την κατάληψη έμμισθης θέσης  θυμίζοντας σας ότι επί Δημαρχίας Αντ. Σιδέρη διετέλεσα άμισθος πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού επί τριετία. Η αναφορά σας λοιπόν και η επικέντρωσής σας στον όρο «έμμισθη Αντιδήμαρχος» μάλλον δεν αφορά εμένα , ίσως όμως  αφορά κάποιον η κάποιους από την «αυλή» σας, μιας αυλής της οποίας ουδέποτε επιδίωξα να γίνω θιασώτης παίζοντας τον ρόλο του αυλοκόλακα.

Την αναφορά σας στο γεγονός ότι δεν με εμποδίσατε να εφαρμόσω οποιαδήποτε πολιτική θεωρούσα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων μου την θεωρώ τελείως περιττή διότι σας ήταν γνωστό ότι κάτι τέτοιο από μέρους μου δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση διαπραγματεύσιμο.

Με χαροποιεί το γεγονός ότι αποδέχεσθε ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές και δικαιολογημένες πλην όμως μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι αναφορές μου , τα ερωτήματα μου, καθώς και η στάση μου στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές φιλοδοξίες αλλά πηγάζουν από την αγωνία , την ανησυχία μου, αλλά και από την καθημερινή προσπάθεια μου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μου. Προφανώς έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία και διαφορετικά κίνητρα αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας.

Φρόνιμο θα ήταν να σας προβληματίσει το γεγονός ότι η πρώτη σας δημοτική σας σύμβουλος έφτασε στο «μη παρέκει» και σας αποδίδει ευθύνες για ανεπάρκεια διοίκησης. Σε τελική ανάλυση ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και την πολιτεία του.

Εγώ με την στάση μου έχω το θάρρος να αφήσω να κρίνει ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής για τον αν υπήρξα ή όχι επαρκής και επιτυχημένη κατά την διάρκεια της διετούς θητείας μου ως Αντιδημάρχου εσείς Δήμαρχε άραγε έχετε αυτό το κουράγιο;

 

Ελένη Δάβαρη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

 

 

ΥΓ. Με ειλικρινή αγωνία θα περιμένω να μας κοινοποιήσετε ,όπως άλλωστε νομίζω θα περιμένει και η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης μας , ποια έργα πνοής θα ολοκληρώσετε καθώς και ποια ακριβώς έργα υποδομής θα παραδώσετε στις επόμενες γενιές για τα οποία κάνετε αναφορά στην ανακοίνωση σας.