Ξεκίνησε η κατασκευή του βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια

 

Με την παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής  κ. Βασίλη Ζορμπά, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, από νωρίς το πρωί , οι εργασίες για την  κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 405 (Πευκάκια), από την Ανάδοχο εταιρεία «Ελληνική Δομική Α.Τ.Ε.Ε».

Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές, βιοκλιματικό κτήριο, υπερσύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, εμβαδού δομημένης επιφάνειας 1600 τ. μ, το οποίο θα περιβάλλεται από αυλή 1.000 τ. μ., προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων στα κοινωφελή της οικόπεδα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για την ευόδωση των συστηματικών και επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και πάσης φύσεως αντιξοότητες.

Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για το πρώτο κτηριακό έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο μας μετά από χρονικό διάστημα πλέον των δεκαπέντε ετών και το οποίο με υπερηφάνεια η σημερινή Διοίκηση θα παραδώσει στις επόμενες γενιές.

«Στόχος μας παραμένει», συμπλήρωσε «να κατασκευαστούν ιδιόκτητα κτήρια έτσι ώστε ο Δήμος μας να απεμπλακεί σταδιακά από την υποχρέωση καταβολής σημαντικών ποσών για ενοίκια κτηρίων που μέχρι σήμερα στεγάζουν τις υπηρεσίες του».

Στην έναρξη των εργασιών είχαν κληθεί να παρευρίσκονται –με πρόσκληση του Δημάρχου-όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων-φορέων της πόλης.

Παρόντες, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Γερασιμία Μουχτούρη, Γεώργιος Παναγόπουλος και Τιμολέων Κωστόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Έφη Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λέκκας, η Σύμβουλος  Δημάρχου επί Τεχνικών Θεμάτων κα. Παρασκευή Ζορμπά, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ο Προϊστάμενος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτηρίων κ. Νίκος Θεοδωρίδης, η Προϊσταμένη Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Υπαίθριων Χώρων κα. Φωτεινή Τσακπίνογλου και ο κ. Άγγελος Κουρτέσης- από το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου.

Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Πευκακίων  κ. Στέφανος Μπακογιάννης ,μέλη του Συλλόγου και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.