“Κτήμα Σιστοβάρη”- Οι νίκες των πολιτών συνεχίζονται

« Η σημερινή (28.01.2013) εφετειακή – τελεσίδικη – καταδίκη του ιδιοκτήτη της Λ.ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ Ε.Ε. σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ γιά την κ α τ ε δ ά φ ι σ η της Βίλας Σιστοβάρη (2006), συνιστά πλήρη δικαίωση των θέσεων οσων αγωνίζονται ανυποχώρητα γιά τη διάσωση και διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας. Αποτελεί αναμφίβολα άλλη μία Ν ί κ η γιά την Αγία Παρασκευή, κατόπιν της μήνυσης που είχαν καταθέσει τον Σεπτέμβριο 2006 ο τότε Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης και ο Κώστας Σωτηρίου Κατσάρας, με την ουσιαστική συνδρομή της Κατερίνας Γιαγή.

Τόσο η πρωτόδικη οσο και κυρίως η τελεσίδικη δικαστική απόφαση αποδεικνύουν οτι η αντιπαράθεση με εργολαβικά συμφέροντα και οσους τα ανέχονται, τα υποθάλπουν ή τα ε κ π ρ ο σ ω π ο ύ ν στο Δήμο διαχρονικά, δηλαδή είτε βρίσκονταν στη διοίκηση είτε βρίσκονται στην αντιπολίτευση, οδηγεί σε νικηφόρα αποτελέσματα, οταν ενωμένοι και τεκμηριωμένοι υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους – δημοτικούς χώρους.

Από την αποψη αυτή, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς πλέον τελεσιδίκως Λ.Σαμουρέλης, είχε δίπλα του και μαζί του ως μάρτυρες υπεράσπισης του, πέραν βεβαίως του κ.Σάββα Αντωνιάδη, αφενός μεν τον πολιτικό μηχανικό κ. Κ ρ η τ ι κ ί δ η, πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου και αφετέρου την τότε υπάλληλο της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής κ.Καλογεροπούλου, οι οποίοι κατέθεσαν ε ν ό ρ κ ω ς, ότι ουδέν θέμα υπήρξε (!).

Κατασκευαστής, Αντιδήμαρχος, Πολεοδομία Μ Α Ζ Ι ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία βεβαίως ελαβε το σαφέστατο μήνυμα και απάντησε, παρά την … αθωωτική εισαγγελική πρόταση, η οποία ξάφνιασε τους περισσότερους από εμάς.

Είναι βέβαιο, ότι και στην αυριανή (29.01.2013) δίκη, κατά των αποκλειστικών κατηγορουμένων για τη διαχείριση του εργου της Αγίου Ιωάννου κ.κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και Κώστα Κρητικίδη, το ιδιο θα απολογηθούν. Ουδέν πρόβλημα (!)

Σε κάθε περίπτωση, οι συνεχείς πλέον δικαστικές αποφάσεις επικυρώνουν νομικά και δικαστικά αυτό που ολοι γνωρίζουν.

Ότι η δημοτική περιουσία αποτέλεσε πεδίο διαπλοκής και επανειλημμένης παρέμβασης στην πολιτική εξέλιξη της πόλης μας, κυρίως στις προεκλογικές περιόδους.

Και ότι θα αποβεί ωφέλιμο σε ορισμένους να αντιληφθούν ότι η περίοδος της αλαζονείας, της αδιαφάνειας και της κάλυψης των προκλητικών παρανομιών, η περίοδος της ατιμωρησίας των ισχυρών και της περιφρόνησης των απλών πολιτών, τελείωσε, οριστικά και αμετάκλητα. Με τη δύναμη ολων μας.

Και οσοι επιδιώκουν την εκ νέου επάνοδο τους στο χαμένο θησαυρό του β α σ ι λ ε ί ο υ τους –για ποιό λόγο αραγε-, σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι απλώς θα προσθέσουν στο παθητικό τους μία ακόμη ηττα της διαπλοκής, που επάξια και διαχρονικά εκπροσωπούν».

 

ΣΩΤΗΡΗΣ  Α.  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ 

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος 2002 – 2010 

Ν Ι Κ Η 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)