Σ. Παπαμιχαήλ: Πολιτισμός – Αθλητισμός 2013. Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2013.
ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.

                                ————–

Του Σωτήρη Α. Παπαμιχαήλ

Δικηγόρου, μέλους Διοικητικού Συμβουλίου  Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής  (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.), πρ. δημοτικού συμβούλου (ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –  Ι.Σταθόπουλος).
————————-

Η οριακή υπερψήφιση (7 υπέρ – 6 κατά/λευκά) από τα μέλη του Δ.Σ. του  ΠΑΟΔΑΠ της εισήγησης της Διοίκησης για τον Προϋπολογισμό ετους 2013,  αποτελεί αφ΄ εαυτής πλήρη απόδειξη του εντονου προβληματισμού, ο  οποίος αναπτύχθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 31η Ιανουαρίου  2013.

Μάλιστα, ο παρών κατά τη συνεδρίαση Δήμαρχος κ.Βασίλης Ζορμπάς  απαντώντας σε  σειρά ερωτήσεων γιά την υποβαθμισμένη κατάσταση που  επικρατεί στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα στην πόλη μας, την  απέδωσε στην οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης, εξαιτίας των  διαρκών περικοπών από τα αλλεπάλληλα Μνημόνια, τα οποία εφαρμόζονται.  Επισήμανε δε τον κίνδυνο ακόμη και να τεθεί υπό ε π ι τ ή  ρ η σ η  ο   Δήμος και τα νομικά πρόσωπα του, εντός του 2013, εάν δεν τηρηθούν οι  … δεσμεύσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση ανέλαβε γιά την Αυτοδιοίκηση  (!). Ο στόχος της Διοίκησης γιά το 2013, κατέληξε, είναι να  συντηρηθούν οι υφιστάμενες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές και εως  εκεί.

Ομως, η συντήρηση της κατάστασης είναι η μία υποχρέωση της Διοίκησης,  για την οποία άλλωστε ελέγχεται. Η αλλη είναι η ανάπτυξη των υποδομών.  Από την αποψη αυτή, διανύουμε ηδη το τ ρ ί τ ο  ετος της Διοίκησης  Ζορμπά και ουδεμία νέα υποδομή εχει υπάρξει, ούτε καν προγραμματισθεί.  Η κατάσταση αυτή οφείλεται αραγε αποκλειστικά στην εφαρμοζόμενη  δημοσιονομική πολιτική ή μήπως στην ελλειψη οραματος, σχεδιασμού και  αναζήτησης περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων.

Τι θα σκεφθούν αραγε οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και σε ποιόν θα  αποδώσουν ευθύνες, οταν ελθει η ωρα, εάν επί παραδείγματι  πληροφορηθούν, οτι την περασμένη Δευτέρα 28η Ιανουαρίου ε.ε.,  ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, οτι ξεκινά -και ορθώς- στο  Δήμο Περιστερίου η διαμόρφωση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου  (στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών) σε χώρο πρασίνου και αναψυχής,  όπου θα αναπτυχθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως ένα σύγχρονο κ  ο λ υ μ  β η τ ή ρ ι ο, προϋπολογισμού 4.100.000 Ευρώ, που θα  καλυφθούν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Τι θα σκεφθούν άραγε οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και σε ποιόν θα  αποδώσουν ευθύνες, οταν ελθει η ωρα, εάν επί παραδείγματι  πληροφορηθούν, οτι επί συνόλου   2 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων ευρώ  προϋπολογισμένων δαπανών του ΠΑΟΔΑΠ για το 2013, για … επενδύσεις  εχει εγγραφεί ποσό 24.500 ευρώ, ενώ το 2012 δαπανήθηκε γιά …  επενδύσεις ποσό 3.118,89 (τρίς χιλιάδες εκατόν δέκα οκτώ ευρώ και  ογδόντα εννέα λεπτά.

Εως πότε θα περιμένουμε το Κολυμβητήριο στον Τσακό, το Προπονητήριο  στα Πευκάκια, την αξιοποίηση του πρ. Στρατοπέδου Σπυρούδη.

Η ιδιαιτέρως δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται  ραγδαία, επειδή ουδεμία αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση εγινε, δεν  αποτελεί αλλοθι γιά την πλήρη απουσία και απνοια.

Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ δεσμεύεται σε μία πολιτιστική και  αθλητική πολιτική ανάπτυξης, με πλήρη αξιοποίηση ολων των  χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με τους φορείς και με στόχο  την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών χαμηλού κόστους.-