Μια βόμβα και ορισμένα γνωστά θέματα στο ΔΣ στις 6/2/2013

 

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής  6-2-13

Το συμβούλιο ξεκίνησε με την επιστολή της κας Ψούνη και την αναφορά στην κλοπή στο κυλικείο του 1ου Λυκείου που λειτουργεί η συγκεκριμένη κυρία. Όπως περιγράφει είναι η τέταρτη κλοπή από το Σεπτέμβριο του 2011 έως σήμερα. Η κ. Ψούνη ζήτησε να παρθούν μέτρα προστασίας όπως τοποθέτηση καγκέλων. Απ΄όσο γνωρίζουμε δεν είναι το μόνο κυλικείο σχολείου της πόλης μας που έγινε ληστεία, πριν μερικές μέρες ληστέψαν και το κυλικείο του 2ου Γυμνασίου. Ίσως το θέμα χρήζει μεγαλύτερης προσοχής και σφαιρικής αντιμετώπισης.

Ας μείνουμε όμως στα σχολεία για τα οποία ο κ. Γκιζιώτης το έφερε θέμα λέγοντας ότι ζητάνε χρήματα από τους γονείς είτε προσωπική εργασία για το βάψιμο ή χαρτί φωτοτυπικό ή χρήματα για διάφορες επισκευές και ρώτησε αν θα μπορούσε ο Δήμος να διαθέσει άτομο να κάνει τουλάχιστον το βάψιμο. Ρώτησε επίσης τι γίνεται με τις αίθουσες του  3ου Δημοτικού και γιατί τουλάχιστον δεν βάζουν λυόμενες.

Στη συνέχεια η συζήτηση ήρθε στο πρόσφατο δικαστήριο για το κτήμα Σιστοβάρη. Με επιστολή τους οι Αντώνης Σιδέρης, Αικατερίνη Γιαγή, Σωτήρης Παπαμιχαήλ και Κώστας Κατσάρας αναφέρθηκαν στα τεκταινόμενα της δίκης και επικεντρώθηκαν στην παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Κρητικίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης του επιχειρηματία και ζήτησαν να τεθεί ερώτημα για το ασυμβίβαστο της πράξης. Ο κ. Κρητικίδης απάντησε πως η αλήθεια είναι μια και μοναδική, δεν ήταν η πρώτη δίκη στην οποία κατέθεσε και εφόσον κλήθηκε ήταν υποχρεωμένος να πάει. Τόνισε πως κατέθεσε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Ο δε κ. Κουβόπουλος είπε ότι υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση όπου αναφέρει ότι το κτίσμα είναι παράνομο και ότι έχει κατεδαφιστεί το παλιό κτήριο.

Με ερώτηση του κ. Σταθόπουλου άνοιξε το θέμα του cine σχολείου-Θανάσης Βέγγος για το οποίο πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει άρθρο για τις κινήσεις του Δήμου όσον αφορά το τόπο λειτουργίας του και την άρνηση του σχολείου και του συλλόγου γονέων να επιτρέψει τη χρήση του προαυλίου χώρου του 2ου Γυμνασίου. Ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε τον κινηματογράφο να τον λειτουργήσει ο Δήμος και όχι ιδιώτης με το Δήμαρχο κ. Ζορμπά να απαντά: “να μας βρείτε τον τρόπο και τους νόμους ώστε να λειτουργήσει ο ΠΑΟΔΑΠ τον κινηματογράφο”. Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι θα φέρει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα. Εμείς πάλι δεν καταλάβαμε ποιο είναι το θέμα, αν θα λειτουργήσει στο 2ο Γυμνάσιο ή αν θα τον λειτουργήσει ο ΠΑΟΔΑΠ; Γιατί η οπτική των δύο ερωτημάτων είναι τελείως διαφορετική, το ίδιο και η απάντηση.

 Όμως όλα αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στην βόμβα που αριστοτεχνικά και αθόρυβα έριξε ο κ. Ησαΐας!

Ευγενικά και με πλάγιο τρόπο αρνήθηκε τη θέση του “Εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου” που τον είχε τοποθετήσει ο Δήμαρχος στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2013. Είναι ο δεύτερος που αρνείται τη θέση του εντεταλμένου και αν ο κ. Αλεφαντής απήντησε άμεσα με επιστολή απευθείας προς τον Δήμαρχο, ο κ. Ησαΐας περίμενε την κατάλληλη στιγμή που θα είχε ακροατήριο και θα τους έπιανε στον ύπνο!

 

 

.