Εκπαιδευτική παρουσίαση κυκλοφοριακής αγωγής στο 7ο νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής

Με παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, παρόντος του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, στο 7ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής στα Πευκάκια, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013,δόθηκε η εκκίνηση της υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφοριακής Αγωγής Μαθητών», το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιείται από το Δήμο Αγίας Παρασκευής ,σε άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο άρχισε να σχεδιάζεται τον Σεπτέμβριο 2012,με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Διοίκησης κας. Ελευθερίας Παπαδοπούλου και υλοποιείται με την ενθουσιώδη και ένθερμη αποδοχή του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργου Παναγόπουλου και των στελεχών της  Δημοτικής Αστυνομίας Αγίας Παρασκευής.

Σκοπός του προγράμματος , είναι η ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε να αποκτήσουν σωστές  κυκλοφοριακές συνήθειες που θα τους προστατέψουν από ατυχήματα και θα θέσουν τις βάσεις για τη διαμόρφωση της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς τους ως ενήλικες.

Παράλληλα, μέσω των παρουσιάσεων, στόχος του προγράμματος είναι να αντιληφθούν οι μαθητές ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια των πεζών και την ανεμπόδιστη προσβασιμότητα οδών και πεζοδρομίων, αποτρέποντας την  «κατάληψή» τους από παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και το περιεχόμενο των παρουσιάσεων σχεδιάστηκε με γνώμονα την ηλικία, την αντιληπτική ικανότητα και το γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Έτσι, επιλέχθηκε να παρουσιαστούν βασικές και απλές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της καθημερινής τους κίνησης, με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές ,να απομνημονευτούν και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των μικρών μαθητών.

Με προβολή διαφανειών,video, διαδραστικά παιχνίδια και ερωταπαντήσεις, οι μικροί μαθητές απέκτησαν  θεωρητικές γνώσεις σε θέματα κυκλοφορίας οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων)και στους κανόνες οδικής ασφάλειας που οφείλουν να τηρούν ευλαβικά. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια και σε όλα τα στάδια της παρουσίασης.

Με την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή της Διευθύντριας κας. Κυριακούλας Πυθαρούλιου ,του Διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων του 7ου Νηπιαγωγείου, την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χρήστος Κοντοδιάκος και τα στελέχη κα. Δήμητρα Κική και κ. Βαγγέλης Αγγελόπουλος.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τους ευχαριστεί θερμά για την καθοριστική συμβολή τους και ευελπιστεί ότι η πρωτοβουλία αυτή, η οποία θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία της πόλης, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους με τους  οποίους οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και η Δημοτική μας Αστυνομία ευχαρίστως θα συνεργαστούν για την παροχή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σχετικά με το Πρόγραμμα.