Όταν ο “πρώην πολιτισμός” ξεπερνάει το όρια στο ΔΣ της Αγίας Παρασκευής!

Ποιός είπε ότι τα τελευταία θέματα του ΔΣ δεν έχουν ενδιαφέρον; Κανείς δεν φανταζόνταν ότι  η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα γίνει το μήλον της έριδος.

Μετά την εισήγηση του θέματος  «Έγκριση Προϋπολογισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος οικονομικού έτους 2013»(6/2/13) την ώρα τον ερωτήσεων ο λόγος δόθηκε στην κ. Φλατσούση-Πρωτοσυγγελίδου ως ειδική αγορήτρια και ενώ είχε αποχωρήσει ο κ. Γιαννακόπουλος. Η κ. Φλατσούση ως πρώην πρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης άφησε να εννοηθεί πως ότι ξεκίνησε επί προεδρίας της αυτό και συνεχίστηκε από την παράταξη Ζορμπά και τίποτα περισσότερο, λέγοντας μάλιστα ότι “υποσιτίζετε τον πολιτισμό”.

Στη συνέχεια ο κ. Καζάκος, ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε στα  έργα υποδομής που έγιναν και στις δράσεις πολιτισμού και είπε πως σταμάτησαν έργα που είχαν δρομολογηθεί επειδή η κ. Φλατσούση απείλησε να τους πάει στην Πολεοδομία. Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού η κ. Φλατσούση εξόργισε την αντιδήμαρχο κ. Μουχτούρη που άρχισε να διαμαρτύρεται. Απάντηση στα λεγόμενα της κ. Φλατσούση έδωσε ο κ. Δήμαρχος και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άρχισε η διαμάχη μεταξύ των κυριών Μουχτούρη και Φλατσούση αναγκάζοντας τον πρόεδρο του ΔΣ να διακόψει τη συνεδρίαση.Όπως παρακολουθήσαμε ζητήθηκε από την κ. Φλατσούση, αν δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία της, να αποχωρήσει από την αίθουσα και στο video της συνεδρίασης περίπου στο 2:40 ακούγεται η πρώην πρόεδρος να λέει “φέρτε την αστυνομία για να περάσω έξω” και ότι θα κάνει μήνυση στον πρόεδρο….

Και ενώ με την ψηφοφορία φάνηκε να ηρεμούν τα πράγματα, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει ο κ. Κρητικίδης με μια δήλωση προς τον Δήμαρχο, δίνοντας έτσι την αφορμή στην κ. Φλατσούση να επέμβει και σε ερώτηση του προέδρου ως τι μιλάει απάντησε  ότι μιλάει ως δημότης(!) παραβιάζοντας την διαδικασία της συνεδρίασης και δείχνοντας ασέβεια τη στιγμή μάλιστα που όπως δήλωσε ο κ. Βουτσινάς υπήρξε για 4 χρόνια γραμματέας του ΔΣ και υποτίθεται ότι γνωρίζει τους κανονισμούς … (ότι σαν δημότης δεν μπορεί να πάρει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο).

Ξαφνιαστήκαμε από τη συμπεριφορά της πρώην προέδρου! Πως γίνεται ένα άτομο από τη μια να λέει:  “Μιλάμε για πολιτισμό, για πολιτιστικό κύτταρο” και από την άλλη με μια φορά που εμφανίζεται στο ΔΣ να προκαλεί τόση αναστάτωση όντας γνώστης των κανονισμών της διαδικασίας της συνεδρίασης; Πως γίνεται να προωθείς τον πολιτισμό χωρίς να φροντίζεις να τον στεγάσεις, αντίθετα να απειλείς και να σταματάς έργα συντήρησης; Να θυμίσουμε στην πρώην πρόεδρο ότι επί των ημερών της το site της Δημ. Βιβλιοθήκης διαφήμιζε παρανόμως ιδιωτικό τοπικό site; (ανακάλυψη που είχε κάνει η ιστοσελίδα μας).

Τι είναι τελικά πολιτισμός;

Δυο βιβλία και δυο-τρεις παραστάσεις;

Αλήθεια ρώτησε κανείς τους δημότες αν, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, μπορούν να πληρώνουν γιορτές και πανηγύρια; Καλά είναι τα θεάματα ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ  ΠΡΩΤΑ έχεις εξασφαλίσει τον άρτο.