Ετήσια Συνέλευση και κοπή της πίτας υπό τους ήχους σαξοφώνου στα Πευκάκια

Με τους ήχους σαξοφώνου άρχισε η ετήσια συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”. Ηθικός αυτουργός ο γραμματέας του συλλόγου κ. Κων/νος Παπουτσής που μας εξέπληξε με τις ικανότητές του και ίσως αυτή η μουσική έκπληξη να βοήθησε ώστε να διεξαχθεί ομαλά η συνέλευση.

Αυτή τη χρονιά πραγματικά υπάρχει ένα είδος αναγέννησης στα Πευκάκια, από τη μια το νέο ΔΣ και από την άλλη τα έργα πνοής που πλέον δεν είναι όνειρα και στόχοι για κυνήγι αλλά γίνονται πραγματικότητα.Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Μπακογιάννης υποσχέθηκε να διατηρήσει το σύλλογο μάχιμο και κοντά στις εξελίξεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έναν σύλλογο με περισσότερα από 400 μέλη και απηύθυνε πρόσκληση προς τους νέους κατοίκους. Μίλησε για τον Βρεφονηπιακό σταθμό που χτίζεται και για την πεζογέφυρα Γελαδάκη η οποία δημοπρατείται και όπως είπε, μιλώντας για την κατασκευή της, θα υπάρχει και ειδικό στέγαστρο για την προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων που υπάρχουν εκεί, αγώνες 2 δεκαετιών που βρίσκουν δικαίωση. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Τσιαμπά για την βοήθεια και την στήριξή τους, αναφέρθηκε στο 6ο Γυμνάσιο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την παιδική χαρά και έναν νέο παιδικό σταθμό μαζί με νηπιαγωγείο που γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και δήλωσε ότι κατατέθηκαν εγγράφως στο Δήμο οι προτάσεις του συλλόγου για το αθλητικό κέντρο.

Μίλησε και για τα μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας στα οποία υπάρχει στασιμότητα όπως η ασφαλτόστρωση των δρόμων, εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης, η μετατροπή της μελέτης απορροής των ομβρίων σε μελέτη κατασκευής, η μεταστέγαση του γκαράζ απορριμματοφόρων, η απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κ.α. Στο τέλος ενημέρωσε ότι ο σύλλογος μετέχει στο πρόγραμμα αλληλεγγύης.

Την βασιλόπιτα του συλλόγου ευλόγησε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης του διπλανού Ναου των Αγίων Αναργύρων και την κοπή έκανε ο κ. Μπακογιάννης.

Το λόγο πήραν 2 κάτοικοι της συνοικίας και εξέφρασαν την αγωνία τους για προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι ανάλογα με τα έσοδα θα είναι και τα έξοδα του Δήμου. Το Αθλητικό κέντρο θα είναι ήπιας κατασκευής και οι προτάσεις του συλλόγου έχουν δοθεί στον νέο αρχιτέκτονα-μηχανικό του Δήμου κ. Φρούτζο, θα ανήκει σε όλη την πόλη και όχι μόνο στους κατοίκους των Πευκακίων. Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση από τον ανεξάρτητο δημ. σύμβουλο κ. Γιάννη Γουργούλη με την ερώτηση αν στο αθλ. κέντρο βάλουν μπαλόνια και γενικά τι θα βάλουν, για να λάβει από το Δήμαρχο την απάντηση ότι κάτι θα βάλουμε αντίθετα με σας που δεν βάλατε τίποτα. Ακολούθησε παρουσίαση σχεδιαγραμμάτων α)της περιοχής με κυκλωμένους τους χώρους που θα γίνουν τα 5 μεγάλα έργα, του νέου παιδικού σταθμού, της παιδικής χαράς στην πλατεία στην οδό Αμαλιάδος κλπ και β) του 6ου Γυμνασίου τα οποία όπως είπε θα καταθέσει στον σύλλογο Πευκακίων. Εντύπωση μας έκανε το όραμα του κ. Ζορμπά που θέλει όταν μετά από κάποια χρόνια περνάει πχ έξω από τον Βρεφονηπιακό σταθμό, να μπορεί να πει στα εγγόνια του ότι βοήθησε ο παππούς τους να δημιουργηθεί.

Το επεισόδιο με τον κ. Γουργούλη έφερε στο βήμα τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο  με έντονο ύφος να λέει πως ο κ. Γουργούλης πρόσφερε στην περιοχή και ότι το “τίποτα” είναι εύκολο να το λέει κάποιος, να τονίζει τους αγώνες που δόθηκαν και από τους προηγούμενους για τις διεκδικήσεις του συλλόγου και την πραγματοποίηση των έργων όπως η πεζογέφυρα Γελαδάκη  και την πεποίθηση ότι μέσα από συνεργασίες πετυχαίνουμε και όχι ο καθένας μόνος του. Με ενωτικό πνεύμα παρουσιάστηκε ο κ. Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του παραμερίζει τα κόμματα, δηλώνει πως δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για τη δημιουργία έργων για τα οποία οι ίδιοι οι κάτοικοι προσφέρουν γη για να υλοποιηθούν. Συμφωνούν πως το αθλητικό κέντρο θα έχει μια ήπια ανάπτυξη αλλά το πρόβλημα είναι στη χρηματοδότηση. Λέγοντας ότι τα παλιά έχουν τελειώσει, ενωμένη θα δώσουν την απάντηση στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος επικεφαλής της παράταξης “ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή” χαιρέτησε την ήρεμη συνέλευση, είπε ότι τα Πευκάκια είναι τυχερά γιατί έχουν σχέδιο εφαρμογής, κάτι που δεν έχει καμία άλλη περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Είναι προνομιούχα περιοχή όπου όλες οι αρχές βοήθησαν και βοηθάνε χωρίς να απαξιώνουν κανέναν. Οι σύλλογοι τόνισε είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων. Συμφώνησε στην συνεργασία των παρατάξεων αλλά ρωτώντας με ποιά πολιτική και πως θα γίνουν οι διεκδικήσεις αν η μόνη ελπίδα είναι το ΕΣΠΑ; Υπάρχει έλλειψη εργαζομένων και η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε τις “λαμογιές”, όπως είπε, κάποιων Δήμων, για να ελέγξει όλους τους Δήμους. Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα καθημερινότητας των κατοίκων όπως οι δρόμοι & τα πεζοδρόμια που δεν είναι ασφαλή.

Εκτός όσων αναφέρονται πιο πάνω τίμησαν το σύλλογο με την παρουσία τους και οι εξής:  κ. Κ. Κουβόπουλος επικεφαλής της παράταξης “Αγ. Παρασκευή-Νέα εποχή-Αδέσμευτη νέα πόλη” ο οποίος και ευχήθηκε στο σύλλογο και τα μέλη του, ο πρώην Δήμαρχος κ. Α. Σιδέρης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Παπαδοπούλου, κ. Μουχτούρη, κ. Κωστόπουλος, κ. Τσιαμπάς & κ. Παναγόπουλος, η πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου και ο αντι/δρος κ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ησαΐας & κ. Γαβράς, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχαηλίδης και η κ. Γεωργακοπούλου πρώην γραμματέας, οι πρόεδροι των συλλόγων Αγ. Ιωάννη Π. Βαβουγιός, Κοντοπεύκου Γ. Ματσούκας και Τσακού Β. Σαββίδης, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Μπασακίδου-Καράμπελα και το μέλος κ. Νικολουδάκης και ο πρόεδρος της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ κ. Γ. Πάνου.