Κοπή της βασιλόπιτας για τους Μεσσήνιους με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας

Στο ΠΕΤΡΙΝΟ του πολιτιστικού πάρκου Σ. Κώτσης έκοψαν την πίτα τους οι Μεσσήνιοι της Αγίας Παρασκευής στις 17/2/13. Στη συνέχεια ο σύλλογος Μεσσηνίων “Ο Αριστομένης”  πραγματοποίησε την εκλογική και απολογιστική συνέλευσή του.

Την εκδήλωση τίμησε με την φιλική παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ομολογουμένως μας έκανε να ζηλέψουμε την πόλη του με όσα είπε. Ποιός θα έμενε αδιάφορος μπροστά σε 6 αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένα Δημοτικό Θέατρο(εδώ και 20χρόνια) & ένα ειδικό μέγαρο για χορούς, όταν οι 25.000 του πληθυσμού είναι νεαρόκοσμος και όταν υπάρχουν περίπου 96 σχολεία; Έγινε και πρόταση να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των δύο πόλεων και μάλιστα ακούστηκε και μια πιο συγκεκριμένη, να έρθει από την Καλαμάτα αποστολή και να παρουσιάσει τα “Μπουλούκια”, γιορτή που γίνεται στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα για την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς είπε ότι για την έλλειψη τέτοιων χώρων στην πόλη μας υπεύθυνοι είναι όλοι οι Δήμαρχοι της πόλης (μαζί και ο ίδιος) και πως ευελπιστεί με την δημιουργία του Δημαρχιακού μεγάρου να έχει και η Αγία Παρασκευή την αίθουσα εκδηλώσεων που χρειάζεται.

Ευχές δόθηκαν από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων κ. Γιαννακόπουλο, κ. Σταθόπουλο και  κ. Κουβόπουλο.

Την πίτα έκοψαν από κοινού ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μπαλτόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς και ο Δήμαρχος Καλαμάτας  κ. Νίκας.

Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Παπαδοπούλου, κ. Κωστόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλοςκαι μέλος του συλλόγου κ. Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας & ο αντιπρόεδρος κ. Παύλου, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος κ. Λέκκας και ο πρόεδρος του συλλόγου Κοντοπεύκου κ. Ματσούκας.Επίσης και ο δημοτικός συμβουλος ο κ.Μουστόγιαννης

.