Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο “ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ”

Όπως ενημερωθήκαμε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/2/2013, στο εγκαταλελειμμένο κτήριο κυριότητας του Δήμου μας (Γιαβάσειο) , επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο επενέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά την εστία.

Το συμβάν όμως αυτό έρχεται να καταδείξει, με τον προφανέστερο τρόπο, την αναγκαιότητα για την άμεση αξιοποίηση του ακινήτου.

Αναγκαιότητα η οποία έχει επανειλημμένως αναδειχθεί και έκδηλα τονιστεί από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και τη Δημοτική Αρχή με σειρά πρωτοβουλιών, ενεργειών και αντίστοιχων εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καθυστερήσεις ανάληψης αποφάσεων και κωλυσιεργίες με πρόφαση άνευ περιεχομένου αιτιάσεις εκ μέρους της Αντιπολίτευσης είναι -με βάση και το πρόσφατο συμβάν- ανεπίτρεπτες και αντιβαίνουν στο συμφέρον της πόλης και των δημοτών μας.

Σημειώνεται ότι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε εφαρμογή Μελέτης που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίθηκε από το Δήμο Αθηναίων, καθ΄όλο το μήκος της όψης του κτηρίου επί της οδού Ερμού έχει ήδη τοποθετηθεί πατάρι-σχάρα προστασίας των διερχομένων. Επιπλέον, έχουν σφραγιστεί όλες οι είσοδοι του κτηρίου.

Η Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε επιτάσσει το καθήκον της, προτίθεται άμεσα να εισηγηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου και να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.