“Ομορφιές” του ΔΣ— Γιαννακόπουλος: “δεν παίζονται … είναι για τα μπάζα”

Το θέμα ξεκίνησε διφορούμενα από την αρχή.

Είναι ή δεν είναι;

Ο κ. Γιαννακόπουλος ομολογούμε πως μας μπέρδεψε κατά πολύ. Αναφερόμενος σε άρθρο μας για την ειδική δημόσια συνεδρίαση με τον τίτλο: “Δημόσια Συνεδρίαση: Αποδοχή απ’ όλους της τιμιότητας του Δημάρχου Β. Ζορμπά”, ξεκίνησε την δήλωσή του λέγοντας πως “δεν είπαμε κάτι τέτοιο” και συμπλήρωσε “όχι ότι αμφισβητούμε”, αλλά “όλα γίνονται όπως πριν απλά τώρα κάποιοι δεν λαϊκίζουν”!

Εμείς τι πρέπει να καταλάβουμε από αυτά; Χαρακτηρίζουν σαν παράταξη  το Ζορμπά τίμιο ή όχι; Με την πρώτη φράση αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν αντιρρήσεις και μπορεί να μην είναι τίμιος ο Δήμαρχος και έρχεται αμέσως η επόμενη που άρει την αμφισβήτηση και κατοχυρώνει την τιμιότητα του Δημάρχου. Άρα που ήμασταν λάθος στον τίτλο που βάλαμε; Εξάλλου δεν ακούσαμε τον κ. Γιαννακόπουλο ή  κάποιο στέλεχος των “ΜΑΖΙ” να κατηγορεί τον κ. Ζορμπά για κάτι παράτυπο και άτιμο, οπότε προς τι η μπερδεμένη διευκρίνηση;

Μήπως το πρόβλημα ήταν στην λέξη “τιμιότητά”; Φαίνεται ότι καίει η λέξη και είναι καλύτερα να αναφέρεται κάποιος περιγραφικά αντι να τη χρησιμοποιεί. Δεν θα έπρεπε να ενοχληθεί ο κ. Γιαννακόπουλος, εμείς αναφερόμασταν συγκεκριμένα στον νυν Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής χωρίς να ασχολούμαστε -στο συγκεκριμένο άρθρο- με κανέναν άλλο δημοτικό παράγοντα πρώην ή νυν οπότε δεν υπήρχε λόγος  διευκρίνησης. Πιστεύουμε ότι ήταν μια περιττή επεξήγηση.

Όμως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ φαίνεται ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο δεύτερο θέμα που αναφέρθηκε ήταν η θεομηνία εξαιτίας της οποίας έπεσε δέντρο στην οδό Αρτέμιδος και έκλεισε το δρόμο σύμφωνα με τον επικεφαλή των ΜΑΖΙ για δύο μέρες. Να όμως που βγήκε ο κ. Λέκκας (αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ) λέγοντας ότι το βράδυ στις 9:30 ήταν ανοιχτός ο δρόμος ….

Εκεί άρχισε η αναταραχή, οι δύο άντρες επέμεναν στα λεγόμενά τους με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να εκτροχιαστεί ο κ. Γιαννακόπουλος ώστε να τον ακούσουμε, όσοι παρακολουθούσαμε την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης, να φωνάζει ” δεν παίζονται, είναι για τα σίδερα, είναι για τα μπάζα”… Πιθανόν να είναι ενδιαφέρον το θέαμα του εκτροχιασμού δημοτικών συμβούλων και να ανεβάζει την θεαματικότητα, αλλά αν το σκεφτούμε σοβαρά είναι τραγικό. Και μάλιστα όταν πρόκειται για αρχηγό παράταξης και πρώην Δήμαρχο δεν περιμένουμε τέτοιες αντιδράσεις. Δεν ήταν δα και τόσο τρομερή η διαφωνία ώστε να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση. Μάλλον ήταν θέμα γοήτρου μιας και μεταδιδόταν ζωντανά. Μην ξεχνάμε ότι αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο για τον κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος στο ΔΣ στις 11/7/12   φώναζε ότι είτε θα στείλει το Δήμαρχο στο αυτώφορο είτε θα του ρίξει όποιο αντικείμενο είχε μπροστά του  χρησιμοποιώντας κάποιες “νόστιμες” εκφράσεις.

Και μάλιστα το ωραίο είναι ότι συχνά-πυκνά κατηγορεί τον Δήμαρχο για αυταρχισμό και ανάρμοστη συμπεριφορά και ακολουθεί ο ίδιος αυτή την τακτική. Δηλαδή, βγαλ’ τη σκούφια σου και βάραμε … για να μην αναφερθούμε σε άλλη λαϊκή παροιμία με προσφιλή ζωντανά και οδηγηθούμε σε παρεξήγηση.

Σίγουρα αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ενδείξεις πολιτισμού και καλό είναι να αποφεύγονται.