Προημερησίας θέματα Δημοτικού συμβουλίου Αγ. Παρασκευής 27/2/13 (video1*2*3)

Το δημοτικό συμβούλιο στις 27/2/13 ξεκίνησε με δύο θέματα από τον κ. Γιαννακόπουλο για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από ξεχωριστό χθεσινό άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Ο κ. Σταθόπουλος διαμαρτυρήθηκε ζητώντας το λόγο που δεν τέθηκε το θέμα των διδασκαλικών στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ και μεταξύ άλλων θεμάτων ήταν προβλήματα συγκοινωνίας της πόλης (συμπίπτουν τα δρομολόγια των γραμμών Β5 & 406 – δεν υπάρχει συγκοινωνία διπλής κατεύθυνσης στην Αγ. Ιωάννου), η βιολογική λαϊκή αγορά και η ανακοίνωση του Δημάρχου για το Γιαβάσειο μετά την φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο.

Την ανησυχία της εξέφρασε η αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Γάκη για την μετακόμιση ή όχι του ΙΚΑ Χολαργού στην Αγία Παρασκευή, λέγοντας ότι το κτήριο της Αγίας Παρασκευής είναι μεγαλύτερο και με φτηνότερο ενοίκιο.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε ενημέρωση πάνω στο θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που απασχολούσε η μικρή Δημοτική Επιχείρηση που υπήρχε πριν δύο χρόνια και τις οφειλές προς τους προμηθευτές και ρώτησε αν γίνεται να βοηθήσει ο Δήμος το ΚΑΠΗ στην οδό Μπουμπουλίνας όπου έχει χαλάσει η ηλεκτρική κουζίνα.

Ο κ. Γαβράς ζήτησε να ενεργοποιηθεί η επιτροπή ΙΟΛΑ μιας και ο χρόνος πέρασε και δεν αποκατασταθήκανε οι ζημιές από τον κ. Γεωργίου όπως είχε υποχρέωση. Αναφερόμενος στο άρθρο του για τις κοινωνικές δράσεις και την αντίδραση του κ. Σταθόπουλου σ’ αυτό δήλωσε ότι προσυπογράφει κατά 99% τη δήλωση του κ. Σταθόπουλου, υπάρχει όμως μια ένσταση. Οι παρατάξεις και τα κόμματα να βοηθούν τις λειτουργίες του Δήμου, όχι όμως να τις υποκαθιστούν.

Ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για τη συνέλευση και τις εκλογές της Ένωσης Γονέων  και τα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας, το γνωστό πρόβλημα με το νταμάρι στα σύνορα με το Χολαργό και για την αντιπυρική περίοδο που αρχίζει οσονούπω.

Απαντήσεις Δημάρχου κ. Ζορμπά:

  • Το ΙΚΑ θα μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή και δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο γιατί το ΙΚΑ της πόλης μας είναι Νομαρχιακή μονάδα και δεν γίνεται να μετακινηθεί.
  • Το θέμα του Γιαβασείου θα ξαναέρθει στο ΔΣ προς ψήφιση και όποιος δεν το ψηφίσει θα έχει την ευθύνη για ότι γίνει. Αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο είπε ότι ευτυχώς δεν κάηκε κανείς γιατί  προφανώς  υπήρχαν άστεγοι που βρήκαν κατάλυμα στο χώρο.
  • Αναφερόμενος στις κοινωνικές δράσεις είπε ότι ο Δήμος έχει τις δικές του κοινωνικές υποδομές.
  • Για το ΟΤ 118 που θα συζητηθεί την Κυριακή 3-3-13 από το σύλλογο Τσακού αναρωτήθηκε με τι χρήματα του ζητάνε να το απαλλοτριώσει. Κάνοντας αναδρομή και οικονομικούς υπολογισμούς είπε τα εξής: Πριν την οικονομική ύφεση τα δημοτικά τέλη αυξάνοντας περίπου 4% κάθε χρόνο. Το 2004 όντας ο ίδιος αντιδήμαρχος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει από τα δημ. τέλη 560.000€ με τα οποία αγοράστηκαν από τον επόμενο αντιδήμαρχο (2005) 1 φορτηγό με αρπάγη και 2 απορριμματοφόρα. “Πως λοιπόν δεν έμεναν χρήματα και έκαναν αγορές με leasing; (εννοώντας την θητεία του κ. Γιαννακόπουλου). Εγώ έχω 1.200.000€ παρόλο που μειώθηκαν τα δημ. τέλη.”  Κατήγγειλε επίσης πως για τηλεγραφήματα στοίχιζε ο Δήμος 38-40.000€ το χρόνο, το οποίο αρνήθηκε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Σημαντική η δήλωση της κ. Παπαδοπούλου που ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Δημ. Βιβλιοθήκη και το Δημ. Ιατρείο που βοήθησαν την ημέρα της καταρρακτώδους βροχής, αντίθετα απ’ ότι είπε από τους εργαζόμενους της Πολεοδομίας οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν ούτε να ζητήσουν βοήθεια παρόλο που στο υπόγειο είχαν μπει νερά!

Για το σχολικό του 9ου δημοτικού ακούσαμε από τον κ. Κωστόπουλο ότι θα πάρει τις πινακίδες πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα.

Είδηση από τον κ. Κωνσταντακόπουλο ότι γίνονται ενέργειες το σχολείο Κωφών & Βαρηκόων να αποκτήσει άλλες δύο ειδικότητες.

Ο κ. Τσιαμπάς ενημέρωσε ότι οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι όλες κάτω από τα επιτρεπτά όρια.

Μετά τον διαπληκτισμό των κων Γιαννακόπουλου και Λέκκα (διαβάστε ΕΔΩ) ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς εισηγήθηκε στον Δήμαρχο κ. Ζορμπά να σταματήσουν οι ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων του ΔΣ, με τον κ. Ησαΐα να διαφωνεί λέγοντας να συνεχίσουν να υπάρχουν κάμερες για να βλέπει και να ακούει ο κόσμος.

Για πληρέστερη ενημέρωση παρακολουθήστε τα video που ακολουθούν.

1ο VIDEO

2o VIDEO

 3ο VIDEO