Στο φυσικό του χώρο έκοψε την βασιλόπιτα ο Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγ. Παρασκευής

Με τις ευλογίες του πατέρα Αθανάσιου από τον Ι.Ν. του Κοσμά του Αιτωλού έκοψαν τη βασιλόπιτα οι Αιτωλοακαρνάνες, στο πέτρινο κτίριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στο αθλητικό & πολιτιστικό πάρκο “Σ. Κώτσης”.

Όπως είπε ο π. Αθανάσιος στις δύσκολες μέρες που περνάμε η ύπαρξη των συλλόγων είναι που θα βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε. Είχαμε αποξενωθεί και είναι καιρός να πλησιάσουμε ξανά τους συνανθρώπους μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι.

Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Λένα Βακαλοπούλου αφού καλωσόρισε τα μέλη, το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, τον πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους και την ιστοσελίδα μας (ήμασταν εκεί με διπλή ιδιότητα και κυρίως αυτή των Αιτωλοακαρνάνων, αν και ανελλιπώς μόνο εμείς στηρίζουμε πάντα όλους τους συλλόγους της πόλης) μίλησε για την αναγκαιότητα των συλλόγων, οι οποίοι πρέπει να στραφούν στις κοινωνικές δράσεις και όχι τόσο στη διοργάνωση χορών. Όπως τόνισε ο Όμιλος έχει σκοπό να βοηθήσει (όπως και πριν) τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τόσο τους συμπατριώτες όσο και του συμπολίτες μας στην Αγία Παρασκευή και θα σταθεί αρωγός στην Δημοτική Αρχή στις κοινωνικές δράσεις που αυτή έχει αναπτύξει (κοιν. παντοπωλείο, μαγειρείο κλπ).

Ο Όμιλος δημιουργήθηκε το 2005 και έχει πραγματοποιήσει πολλές δραστηριότητες συγκεντρώνοντας του συμπατριώτες μας που κατοικούν στην Αγία Παρασκευή. Ήταν αυτός, που με τα χρήματα από εκδήλωση που πραγματοποίησε, βοήθησε να αγοραστεί ένα μηχάνημα που είχαν ανάγκη τα ΑΜΕΑ, οργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας κ. Μπαρχαμπά “Το Αγρίνιο κάποτε …” κ.α.

Τελειώνοντας η πρόεδρος έπειτα από σχετική ερώτηση που της έγινε, ενημέρωσε ότι θα προγραμματιστεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ομίλου μέσα στο επόμενο τρίμηνο. (Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση ώστε να παρευρεθούν όσοι το επιθυμούν).

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε ότι ο σύλλογος κόβει την πίτα του στο φυσικό του χώρο μιας κι ο πατήρ Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν από το Νομό μας. Καθότι Αιτωλοακαρνάνας, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και τα καλύτερα για όλους, ζήτησε την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου, να συγκεντρωθούν όλα τα μέλη του, γιατί όπως είπε οι Αιτ/νες είναι χιλιάδες στην Αγία Παρασκευή και να οργανωθεί μια εκδήλωση που θα μας φέρει πάλι όλους κοντά.

Στο σημείο αυτό η κ. Βακαλοπούλου ανακοίνωσε τη σκέψη που υπάρχει για τη διοργάνωση εκδρομής στο Μεσολόγγι το Σαββατοκύριακο των Βαΐων.

Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και συνεχώς υπήρχε προσέλευση κόσμου. Η έκπληξη για όλους ήταν οι νοστιμότατες πίτες που έφτιαξε η ίδια η κ. Βακαλοπούλου και μας θύμισαν τις παραδοσιακές πίτες των χωριών μας και τις οποίες τιμήσαμε δεόντως.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Μουχτούρη & κ. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας, η πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος κ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ησαΐας, κ. Γαβράς και κ. Βλάχος, τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος και κ. Παπαμιχαήλ, από το σύλλογο του Αη-Γιάννη ο κ. Τζοβάρας και ο πρόεδρος του συλλόγου Επτανησίων κ. Χριστοφοράτος.