Η Ερανική Επιτροπή του Ι.Ν. προφ. Ηλία πραγματοποίησε Εθνικοθρησκευτική εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση (vd)

25 Μαρτίου 2013, ημέρα Εθνικοθρησκευτικής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, πραγματοποιήθηκε μια αξιόλογη εκδήλωση από την Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η συνεστίαση έγινε στην αίθουσα “Σιστοβάρη” του κέντρου DaVinci, η οποία γέμισε από κόσμο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποπληρωμή των δόσεων του δανείου για το Ενοριακό Κέντρο Διακονίας της ενορίας του προφήτη Ηλία, στο οποίο στεγάζονται: το Γραφείο της 20ής Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, η Ενοριακή Νεανική Εστία, η  Νέα Βιβλιοθήκη του Ιερού Ναού κλπ.

Η εκδήλωση άρχισε με προσφώνηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Ν. Γούλα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους των εφημέριων και των επιτροπών του ναού για την παρουσία του κόσμου και για την εν γένει συμπαράσταση στο επιτελούμενο ποικιλλόμορφο έργο της Ενορίας. Εξέφρασε επίσης την παράκληση να έλθουν όλοι αρωγοί σε κάθε δραστηριότητα της ενορίας προς διακονία του πιστού λαού και εις Δόξαν του Εν Τριάδι Αληθινού Θεού.

Κατόπιν ακολούθησε ομιλία για την διπλή εορτή της ημέρας από τον Ιεροκήρυκα και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Ακούστηκαν επίκαιροι εκκλησιαστικοί ύμνοι από την χορωδία “Βυζαντινές Φωνές” και μετά την παράθεση δείπνου ακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τη χορωδία του Ομίλου Τέχνης & Πολιτισμού Αττικής με τραγούδια Εθνικού περιεχομένου υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου και με συμμετοχή ορχήστρας νέων.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο επικεφαλής παράταξης κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο αντιδ/ρχος κ. Κων/νος Τσιαμπάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Έφη Καψοκεφάλου, κ. Διονύσης Λέκκας, κ. Σωτήρης Ησαΐας, κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος και κ. Δημήτρης Αλεφαντής, ο πρόεδρος του συλλόγου Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης και ο αντι/δρος κ. Τάσος Μίχας και ο πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης.